Magára rántotta a vasszobrot, két ujját veszítette el

Hétfőn délelőtt elszállították az ominózus vasszobrot a Fő térről. A balesetet okozó férfi információink szerint ambuláns kezelésben részesült a Markusovszky kórházban.

Ölbei Lívia

Móder Rezső mobilszobrász és zeneszerző kiállítása idilli körülmények között nyílt meg szombaton délután a Fő téren. Vasárnap aztán megtörtént a baj: volt, aki nem rendeltetésszerűen vette igénybe az egyik tekintélyes acélhangszert.

Dr. Gálig Zoltán, a Szombathelyi Képtár igazgatója elmondta: a vasárnap délutáni baleset után a művésszel   egyetértésben úgy döntöttek, hogy a  szobrot mielőbb el kell távolítani a Fő térről. Úgyhogy a június 14-éig látható szabadtéri tárlatról hétfőn délelőtt fél 10 óta egy hatalmas, mozdítható ingáival talán a leglátványosabb alkotás hiányzik.

Bár elvileg a helyén maradhatott volna, újra föl lehetett volna állítani, jobbnak látták elszállítani: szabad szemmel nem látható, nem érzékelhető sérülések is keletkezhettek benne, rajta. Gálig Zoltán elmondta azt is, hogy néhány éve történt már baleset Móder-kiállításon ott azonban nem őrizték a területet.

Szombathelyen viszont minden évben - így most is - szerződésben megbízott biztonsági cég felügyeli a szabadtéri kiállítások rendjét. A biztonsági őr a balesetnél is jelen volt, megpróbált beavatkozni; sikertelenül. Az őrizetet mindenesetre hétfőn megduplázták: déli 12 óra óta ketten vigyázzák a Móder-kiállítást. 

A balesetet okozó - magát hajléktalannak mondó - férfi információink szerint vasárnap ambuláns ellátásban  részesült a Markusovszky kórházban. Mintegy magára rántotta a mozdítható  vasszerkezetet: feje és keze sérült meg;  két ujját veszítette el a balesetben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!