Mercédesz rajzban mondta el

A Víz világnapja alkalmából nemrég a Vasivíz Zrt. rajpályázatot hirdetett. Arra kérték a gyerekeket, rajzban mondják el, hogy mit jelent számukra a víz. Az alkotások közül volt, amelyik annyira jól sikerült, hogy az országban a legjobbnak választották.

Bajdó Bettina

 

Az előző  évekhez hasonlóan, az idei évben tízedik alkalommal hirdetett képzőművészeti pályázatot a Víz világnapja alkalmából a Vasivíz Zrt. A rajzpályázatára beküldött alkotások közül a legszínvonalasabbakat a társaság továbbította a Magyar Víziközmű Szövetség  „Csapvíz _ Bármikor megengedheted magadnak!” című rajzpályázatára.  Papp Mercédesz

„Frissítő, tiszta víz” című munkájával a „Művészeti iskolás, felsős” kategóriában országos első helyezett lett. Mercédesz a Váci Mihály Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény nyolcadik osztályos tanulója, a felkészülésben tanára, Takács Gábor segített.

- Amikor meghallottam, hogy van egy ilyen pályázat, rögtön azon kezdtem el gondolkodni, hogy miként ábrázoljam a vízhez való viszonyomat - meséli a fiatal lány. - Azonnal az a kép ugrott be, amikor valaki beáll a zuhany alá, megnyitja a csapot, s a hideg víz a bőréhez ér. El is kezdtem rajzolni, fél órát dolgoztam az iskolában, kettőt pedig otthon, hogy befejezzem a rajzomat. Fontos volt, hogy a képen lévő nő arckifejezése visszaadja azt a pillanatot, amikor a hideg víz a meleg bőrhöz ért.

Mercédesz hozzáteszi, meglepődött, amikor értesítették, hogy a Vasivíz Zrt-nél kiválasztották a rajzát, s bekerült a legjobbak közé. Akkor pedig szó szerint leesett az álla, amikor megtudta, hogy alkotását tovább küldték Pestre, s az országos versenyen első helyezést ért el. Elmondja, hogy nagyon nagy megtiszteltetés volt átvenni az oklevelet, mellé pedig még egy könyvutalványt is kapott. A most nyolcadikos lány elárulja azt is, hogy gimnáziumban tanul majd tovább, ahol szeretne rajzzal is foglalkozni.

- Mercédesz nagyon tehetséges - kapcsolódik be a beszélgetésbe Takács Gábor, a felkészítő tanár. - Már fel is hívtam a leendő középiskolai rajztanára figyelmét a fiatal tehetségre. Nálunk az iskolában nagy figyelmet fordítunk arra, hogy kihozzuk a diákok kreativitását, műhelyfoglalkozásokat tartunk, ahol kibontakozhat művészi tehetségük. A vizes rajzpályázatra nagyon sok alkotást küldtünk az iskolából, a téma megmozgatta a tanulók fantáziáját. Sokan a csapvízről készítettek rajzot, de voltak, akik a vízhiányra, a szárazságra, a tisztaságra helyezték a hangsúlyt. Az iskolából még egy tanulónk, Juhász Viktória is nagyon szép eredményt ért el, ő „Iható víz” című munkájával harmadik lett az országos versenyen.

Nemcsak felsősök értek el sikereket a versenyen, Csáki Krisztina „Tavon” című alkotása a „Művészeti iskolás, alsós” kategória harmadik helyezettje lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!