Újabb mesterszak indul a Savaria Egyetemi Központban

Új mesterszak indul a Savaria Egyetemi Központban. A történelemmel együtt már huszonkét mesterképzés közül választhatnak majd a jelentkezők.

Bajdó Bettina

Prof. dr. Gadányi Károly, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának elnök-rektorhelyettese elmondta, hogy hamarosan újabb mesterszak indulhat intézményükben.

- Nemrég kaptuk meg az engedélyt a történelem mesterszak indítására - folytatta az elnök. - Szeretnénk már a pótfelvételizőknek meghirdetni a képzést, ehhez azonban külön kérvényt kellett benyújtanunk a főhatóságokhoz. Ha nem kapjuk meg rá az engedélyt, akkor  januárban meghirdethetjük a szakot keresztféléves képzésre. Mi reménykedünk abban, hogy minél hamarabb elkezdhetjük képezni a szakembereket. Már most is sokan érdeklődtek a képzés miatt, az elmúlt harminc év alatt ugyanis több száz történelem szakos tanár végzett itt az egyetemen, közülük sokan szeretnének magasabb szintű diplomát szerezni - emelte ki dr. Gadányi Károly.

- Nagyon nagy eredmény az új mesterszak elindítása, a Bölcsészettudományi Kar munkájához ugyanis feltétlenül szükség volt rá. Ezzel együtt már 22 mesterszakunk van az egyetemen, ez országosan is szép eredménynek számít.
 A legfrissebb jelentkezési statisztikák szerint a legkedveltebb mesterszak a pedagógia tanári, a szakra 144-en jelentkeztek, első helyen 88-an jelölték meg. A biológiatanár mesterszakunk is nagyon népszerű, erre kilencvennyolcan jelentkeztek, az angoltanárira pedig ennél is többen, százhárman szeretnének bejutni - tette hozzá az elnök. 

- Emellett magyartanárként is több mint ötvenen szeretnének mesterszakos diplomát szerezni. Az alapképzésünk is népszerű, több a jelentkezőnk, mint egy évvel korábban. A favorit szakjaink idén a testnevelő-edző, erre 237-en jelentkeztek, s a rekreáció szervezés és egészségfejlesztés szakra is 221-en adták be jelentkezésüket. Továbbra is népszerű a kommunikáció és médiatudomány, valamint a képi ábrázolás szakunk. A tavalyi évben egyébként összesen 5294 jelentkezés érkezett az egyetemre, idén 14 százalékkal többet, 6034 borítékot számoltunk meg. Első helyen 2009-ben 1482-en jelölték meg az intézményt, idén 1791-en, vagyis közel 21 százalékkal többen. -

Az elnök szerint a nemrég indult mesterképzéseknek még be kell járatódniuk, de azért ezeken a szakokon  is megfigyelhető, hogy egyre többen jelentkeznek. Soka érdeklődnek a tanulmányi hivatalban a szakokról, a jelentkezési határidőkről és a felvételi követelményekről. 

A Nyugat-magyarországi Egyetemen számtalan mesterképzés áll a hallgatók rendelkezésére, mind művészeti, mind pedig gazdasági téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!