Újra nyomoznak a leszúrt taxisnő, Gál Csilla ügyében

Újra nyomoz a rendőrség egy másfél évtizede történt, azóta is felderítetlen pécsi taxisgyilkosság ügyében. Jelentkezett egy szemtanú.

MTI

Vargha-Koritár György, a Baranya Megyei Főügyészség vezetője az információt megerősítve elmondta, hogy a nyomozást az ügyészség rendelte el, azt a megyei rendőr-főkapitányság folytatja le, de több részletet nem közölt.     Az MTI úgy tudja, az újabb eljárásra az ad okot, hogy a napokban jelentkezett egy szemtanú. Erre egyébként már korábban is volt példa, hat évvel ezelőtt két férfi állította: tudja ki a gyilkos.
   
Gál Csilla taxisofőrt 1995. december 1-jén, tizenkét késszúrással ölte meg támadója. A több sebből vérző asszonyra egy orvosházaspár talált rá aznap este az abaligeti út mecsekszentkúti elágazásánál, ötven méterre a még járó motorú gépkocsijától. Saját autójukkal kórházba vitték, de mire odaérkeztek, a nő életét vesztette.
   
Az áldozat taxijába - szemtanúk szerint - a Konzum áruháznál szállt be egy huszonöt év körüli, 180 centiméter magas, kisportolt alkatú, rövid, szőke hajú fiatalember, aki katonai mikádót, vagy ahhoz hasonló zöld kabátot viselt. A nyomozás adatai szerint több mint fél órán keresztül vitette magát a városban különböző helyekre.
   
Az ügyben nagy erőkkel folyt a nyomozás, de a tettes kilétére nem derült fény. Annyit lehetett tudni, hogy feltehetően nem rablógyilkosság történt, a taxisnő ékszereit és pénzét ugyanis nem vitte el a támadó. A kocsiban egy kék reklámszatyrot is találtak, benne pénztárcával és egy esernyővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!