Zsákos gyilkosság: Két hónapig a padláson lógott a holttest

A 23 éves M. Á. beismerte: szombathelyi Széll Kálmán utcai házuk padlásán március 25-én ő ölte meg azt a 17 éves lányt, akinek zsákba rejtett holttestét múlt csütörtökön találták meg.

Nagy Ildikó

A boncmesternek másfél órába telt a holttest kicsomagolása, hallhattuk azon a hétfői rendőrségi sajtótájékoztatón, amelyen a zsákos gyilkosságként emlegetett ügy részleteit ismertették. A nyomozás részleteit dr. Palkó Andrea  bűnügyi osztályvezető  ismertette. Elöljáróban elmondta: a Széll Kálmán utca 5. szám alatt élő 23 éves M. Á. beismerte: a Széll Kálmán utcai ház padlásán március 25-én délután ő ölte meg a 17 éves E. K-t, akinek holttestét a ház padlásán rejtegette.

A ház második emeletén négy lakás van. Az egyik lakásban élő család tagjai már hetek óta érezték az elviselhetetlen bűzt, főleg a fürdő- és a gyerekszobában. Ezért az asszony múlt csütörtökön este becsengetett a szomszéd lakásba  ahol. M. Á. lánytestvére nyitott ajtót, és kérte, hogy nyissa ki a padlás ajtaját, és nézzenek körül, hogy megtudják: mi lehet a bűz oka.

A  két nő - mivel M. Á. testvére nem találta a kulcsot - leverte a lakatot az ajtóról, és a padláson megtalálták a padlótól 170 centiméter magasságban lógó bűzlő zsákot. Közben megérkezett M. Á. is, akivel levágták a zsákot. A lánytestvér állítólag megkérdezte a fiútól, hogy mi van a zsákban, de a fiú megtévesztő választ adott. Hogy mit mondott pontosan, azt nem árulták el a rendőrök.

A zsákot először a ház, majd a szomszéd épület kukájába akarta beletenni a testvérpár, de mivel nem fért bele egyikbe sem, a szeméttelep pedig már zárva volt, a lánytestvér autójával kivitték a város szélére, és a 87-es út mentén, egy bokros részen kirakták.

Közben a szomszédasszony a számára gyanús esetet bejelentette a rendőrség ügyeletén, így mire M. Á. és testvére visszaértek, rendőrök várták őket. Visszakísérték a rendőröket, és megmutatták a kidobott zsákot. A rendőrök a zsák felső részét szikével kivágták, akkor vált láthatóvá az emberi hajas fejbőr.

A rendőrségi nyilvántartásból kiderült, hogy egyetlen szombathelyi eltűnt személyt tartanak nyilván, a 17 éves E. K-t, aki március 25-e óta nem ment haza. Az áldozat személyazonosságát a hozzátartozói a nyaklánca alapján azonosították.

A lány meztelen, kötelekkel magzatpózba zsugorított holttestét többrétegnyi fóliába, plédbe és ipari csomagolóanyagba rejtette M. Á., majd fellógatta a padláson. A gyilkosság indítékáról nem beszéltek a rendőrök, annyit viszont elárultak, hogy M. Á. nem tervezte el előre az emberölést.

A lány halálát feltehetően fulladás miatt bekövetkezett légzési és keringési elégtelenség okozta. A gyilkosság elkövetésével gyanúsított M. Á. a rendőrség eddigi információi szerint beszámítható. A fiú elmondása szerint napokig dolgozott a holttest zsugorításán és csomagolásán.

Csörlőt és kötelet is vásárolt, az volt a terve ugyanis, hogy a zsákot amit egyébként egyedül nem bírt el, és nem tudott volna levinni a padlásról ezek segítségével a padlás egyik felső polcára rejti. A  helyszínen egy fertőtlenített matracot is találtak, feltehetően ennek is köze volt az esethez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!