Balaton: hajnal óta munkában a vízimentők

A viharos idő megérkezése óta, hajnali háromnegyed háromtól szinte folyamatosan mentenek a vízimentők a Balatonon - közölte Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője vasárnap az MTI-vel.

MTI

A viharossá váló szél miatt stégen rekedt horgászok, árboctörött, vagy homokpadon fennakadt vitorláson rekedt emberek kértek segítséget a Balatonon a vízimentőktől.
   
Az első riasztás egy fiatal pártól érkezett, akik még az éjjel indultak vízibiciklivel horgászni Zamárdi-felső térségében egy horgászstégre, de onnan nem tudtak visszatérni a viharossá váló időjárás miatt. Mivel a pontos helyüket nem tudták meghatározni, a mentésükre induló Rupert sürgősségi mentőhajó személyzetének először meg kellett őket keresni a viharos Balatonban. A két fiatalt végül háromnegyed ötkor sikerült a szántódi kikötőben partra tenni.
   
Hajnalban Balatonszemes közelében egy vitorlás feneklett meg négy emberrel a fedélzetén. A hajót a vízimentők levontatták a homokpadról, és biztonságos helyre juttatták. Reggel egy Balatonfüred és Zamárdi között veszteglő árboctörött vitorláson és a rajta rekedt embereken kellett segíteni. Délelőtt pedig a sajkodi öbölben kellett egy vitorlást kett biztonságos helyre vontatni mert az erős szél miatt nem tudott kikötni - mondta a szóvivő.
   
Tar Mihály figyelmeztetett, a Balatonon jelenleg is másodfokú viharjelzés van érvényben, és az előrejelzések szerint a térségben bármikor kialakulhat rendkívül erős széllel, záporral, zivatarral, vagy jégesővel járó viharos időjárás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!