Bronzra hajtók: kiszemelték az Agora tábláját is

Az Agora Savaria Kulturális Központ névtáblája is kis híján zsákmány lett: a bronzból készült cégért csak azért nem sikerült lefeszíteni, mert csavarok mellett jó adag ragasztó is tartotta.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Városházáról lefeszített és elvitt bronztábla mellett az Agora Savaria fémből készült felirata is majdnem hulladékként végezte a napokban. A Belsikátorban elhelyezett cégért - a nyomokból ítélve  - hajszál híján sikerült lefeszegetni a falról.

A magasan képzett és valószínűleg hi-tech felszereléssel ellátott jóemberek előbb markánsabb eszközökkel igyekeztek a bronzból készült felirat mögé jutni, utána pedig teljes súlyukkal rá is csimpaszkodtak - a cipőnyomaikat ott hagyták a falon.

A tábla végül kitartott, ugyanis a felszerelésekor az Agora munkatársai gondoltak a színesfémek iránt olthatatlan beszerzési vágyat érző gyűjtőkre is: mind a falba fúrt tipliket, mind a csavarokat telenyomták ragasztóval is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!