CACIB Kutyakiállítás 2010: nemzetközi ebvizit Szombathelyen

Az Oladi Általános Művelődési Központ környékén parkolóhelyet is nehezen találtunk vasárnap, a 15. szombathelyi kutyakiállításra menet. A nagyszámú magyar résztvevő mellett találkoztunk cseh, szlovák, svájci, de még finn vendégekkel is. Kinőtte magát a program, szervezőik tradíciót teremtettek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Gellén Tibor, a szombathelyi MEOE elnöke elmondta, hogy az idei egy különleges alkalom, hiszen az Oberwarttal közös rendezvény Crufts-kvalifikációs kiállítás és verseny is egyben, amely az Angol Kennel Klubbal való együttműködésre utal.

Szombaton 740, vasárnap 760 eb lépett a bírók elé, amelyeknek több mint fele a határainkon túlról érkezett a megmérettetésre. Tizenkét külföldi és jó néhány magyar bíró működött közre s végezte fáradhatatlanul dolgát a kiállítás során.

Hét fajtacsoport tagjai mutatkoztak be a második napon: terrierek, tacskók, spitzek és ősi típusú kutyák, kopók és rokon fajtáik, vizslák és szetterek, retriverek – hajtókutyák – vízi vadászok és az agarak.

Gellén úr hálát ad a napsütéses időért az égieknek, na meg azért is, hogy a szombati rekkenő hőségben sem akadt probléma sem az ebekkel, sem gazdáikkal. Több helyütt kisebb medencéket állítottak fel, amelyeket valószínűleg a kutyák meg is köszöntek a maguk nyelvén.

A vasárnapi, hűvösebb időben aktívabbak voltak a versenyzők, ám ettől függetlenül – egy-két hangos vakkantáson kívül – nem volt „összezörrenés” a temérdek négylábú között. Egy részük nyugodtan várta, hogy sorra kerüljön, többeket pedig csinosítgatták a gazdáik, hogy a lehető legjobban mutassanak a vizitálók előtt.

A rendezők folytatást ígérnek 2011-re is, remélhetőleg akkor is egy hasonló nívós eseményre kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!