Irányítótoronynak ütközött az oktatógép (frissítve - részletek)

Földet érés után a leszállópályán megcsúszott, majd az irányítótoronynak ütközött egy kétszemélyes ultrakönnyű oktatógép pénteken reggel a halászi repülőtéren.

MTI

Az oktató könnyebb sérülésekkel úszta meg a balesetet, míg a tanulót - akit a tűzoltóknak kellett kivágniuk a géptestből - súlyos sérülésekkel, helikopterrel szállították a győri kórházba.   
   
Pakucs György, a terület tulajdonosa, a nem nyilvános felszállóhelyet működtető Szigetközi Sportrepülő Egyesület vezetője az MTI-nek a helyszínen elmondta: az éjszakai eső után még vizes füvön csúszott meg a cseh gyártmányú, TL-2000 Sting típusú ultrakönnyű sportgép, s a kormányozhatatlanná vált légijármű a könnyűszerkezetes irányítóépületnek csapódott. Annak egyik oszlopát kidöntötte, így a szerkezet megrogyott.

A tulajdonos közlése szerint, ha nem is azonnal, de rövid időn belül szeretnék újraindítani a repülést. Mint mondta, megvárják a hatósági vizsgálatok eredményét, majd a nemrégiben létrejött egyesület tagságának "hangulatát" felmérve döntik el, miként látnak munkához. Pakucs György elmondta, hogy a a tavaly nyáron vásárolt, súlyosan sérült kisgép mintegy 70 ezer eurót ér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!