Kilépett az MSZP-ből Rába László, mert nem ért egyet a párt káderpolitikájával

Valamennyi pártbéli megbíztásáról lemondott és ki is lépett az MSZP-ből Rába László, a párt kőszegi szervezetének elnöke, Vas megyei szervezetének elnökségi tagja.

Kiss Tamás

Rába László, aki 2006-2010 között a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője volt, döntése legfőbb indokaként a párt gyakorlatilag valamennyi szintjét jellemző személyzeti politikát nevezte meg, amely véleménye szerint többnyie nem az egyéni politikusi kvalitásokat, tetteket, a párttagsággal, szimpatizánsokkal polgárokkal való szorosabb kapcsolatépítést preferálja, hanem egy viszonylag szűk csoport befolyásának megőrzését, erősítését szolgálja.

A pártot elhagyó politikus úgy gondolja, hogy egy szociáldemokrata értékrendet valló pártnak szerinte a helyi társadalmakba, közösségekbe beágyazódott, azok elismert, megbecsült tagjaiból kellene újjáépítenie az MSZP-t, egy olyan igazi baloldali váltópárttá, amely valós és állandó alternatívát jelentene a jobboldali politikai tömbbel szemben.

Rába László az erre irányuló törekvést ugyan látja, de a konkrét lépéseket messze nem tartja elégségesnek, elkötelezett baloldai gondolkodású emberként élete egyik legnehezebb döntésének nevezte a kilépést.

Mint megtudtuk, politikai pályáját Rába László függetlenként folytatja a kőszegi képviselő-testületben, illetve a Vas Megyei Közgyűlésben. 

- Tudomásul vesszük a döntését. Sajnálom, hogy Rába László a továbbiakban már nem kíván résztvenni a jövő baloldalának felépítésében. További munkájához sok sikert kívánok - közölte érdeklődésünkre dr. Nemény András, az MSZP vasi elnöke, aki érdemben nem kívánta kommentálni lemondott politikustársa érveit. Annyit azonban elárult, azok alapján logikus és elvárható lett volna, hogy Rába László a megyei közgyűlésben pártlistán szerzett mandátumától is megváljon. Az ügy érdekessége, hogy információink szerint Kőszegen Rába László lett volna a párt polgármester-jelöltje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!