Lezuhant egy kisrepülőgép az M7-es mellett

Röviddel a felszállás után zuhant le az a kisrepülőgép Balatonkeresztúrnál, közvetlenül az M7-es autópálya mellett szombat este, amelynek két olasz utasa súlyosan megsérült.

MTI

A balatonkeresztúri repülőtérről felszálló gép az M7-es autópálya és a vadvédő kerítés között zuhant le; a Nagykanizsa felé vezető oldalon a pálya külső sávját lefoglalják a tűzoltóautók, a forgalom csak a belső sávban halad, ezért az autópályán a 165-ös kilométerkő közelében torlódás alakult ki - tájékoztatott Greffer József, a helyszínen műszaki mentést végző marcali tűzoltóság parancsnoka.
   


Megerősítette, hogy a balesetnek két súlyos sérültje van; a megyei rendőrség közlése szerint olasz állampolgárok, az Országos Mentőszolgálat arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a két 50 év körüli férfit mentőhelikopterrel vitték a kaposvári kórházba.
   
A marcali tűzoltóság parancsnoka arról is beszámolt, hogy a helyszínre a marcaliak mellett Keszthelyről és Nagykanizsáról is érkeztek tűzoltók. Miután a balatonkeresztúri repülőtérről felszálló sárkányrepülő felderítette a gép becsapódásának helyét, csak a marcaliak maradtak: áramtalanították a gépet, és megszüntették a robbanásveszélyt. A gépből ugyanis mintegy kétszáz méteren át folyt az üzemanyag, az utasfülke megsérült, a szárnyak letörtek.


   
Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője elmondta, hogy a jelenlegi adataik szerint egy olasz felségjelű kétszemélyes ultrakönnyű kisrepülőgép szenvedett balesetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!