Nemzeti együttműködés: kifüggesztik a nyilatkozatot

Egy múlt szombaton hatályba lépett kormányhatározat értelmében a közintézményekben ki kell függeszteni a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot.

Nagy Ildikó

Legyen béke, szabadság és egyetértés: e mondattal kezdődik az Országgyűlés nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozata. Egy múlt szombaton hatályba lépett kormányhatározat értelmében a központi államigazgatási szervek és azok területi, helyi szervei, valamint a Kormány általános hatáskörű területi államigazgatási szerve, továbbá a Magyar Honvédség katonai szervezetei és a katonai igazgatás területi szervei által használt középületekben jól látható helyen ki kell függeszteni a nemzeti együttműködésről szóló nyilatkozatot.

- A Megyeháza főépületének előcsarnokában fogjuk kifüggeszteni a nyilatkozatot - mondta el kérdésünkre Kovács Ferenc kormánypárti országgyűlési képviselő, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzátette: a megyei önkormányzat által fenntartott intézmények vezetőit is arra kérik, hogy hasonlóan járjanak el. Ez azonban csak kérés, nem utasítás  jegyezte meg az elnök.

Bükön hétfőn döntött a képviselőtestület: a városatyák többsége a kifüggesztés mellett voksolt tudtuk meg dr. Tóth Ágnes jegyzőtől. A polgármesteri hivatalban, valamint az önkormányzat négy intézményében az óvodában, az iskolában, a művelődési házban és az alapszolgáltatási központban is kifüggesztik a nyilatkozatot.

Bükön az egyszerűbb megoldást választják: a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium honlapjáról letölthető  a nyilatkozat nyomtatáshoz alkalmas színes változata. Ezt teszik majd keretbe, és függesztik ki az intézményekben.

Vasváron is a városatyákra bízzák a döntést, tudtuk meg Kovács Tildától, a polgármesteri teendőkkel megbízott alpolgármestertől. Az alpolgármester valószínűnek tartja, hogy az önkormányzati intézmények esetében maguk az intézmények vezetői dönthetik el, hogy kiteszik-e a nyilatkozatot.

Vönöckön a polgármesteri hivatal polgármesteri és jegyzői irodájának falára kerül majd fel a nyilatkozat. Lutter Tamás jegyző elmondta: a kemenesszentmártoni irodájában is kifüggeszti a nyilatkozatot. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!