Törvénykezési szünet kezdődik a vasi bíróságokon

Hétfőtől augusztus 19-éig tart a törvénykezési szünet a vasi bíróságokon. Tárgyalások nem lesznek, de a tárgyaláson kívüli ügyintézés ügyeleti rendszerben folytatódik.

Simon Erzsébet

Soronkívüliséget élvez meghatározott ügytípusok, illetve ügykategóriák intézése, így például polgári ügyszakban az ideiglenes intézkedések elbírálása, a pszichiátriai betegek intézeti gyógykezelésének a felülvizsgálata, a hozzátartozók közötti erőszak miatt alkalmazható távoltartásos ügyek, büntető ügyszakban pedig az ülések tartását is kívánó összes nyomozási bírói tevékenység, az előállításos büntető ügyek tárgyalása, az elfogató parancsok alapján előállított vádlottak meghallgatása, a szabálysértési gyorsított ügyek tárgyalása azokban az ügyekben, ahol a törvény elzárással fenyeget.

A bíróságok irodáinak ügyfélfogadási rendje a Vas Megyei Bíróságon, a Sárvári Városi Bíróságon, a Szombathelyi Munkaügyi Bíróságon, a Körmendi Városi Bíróságon a törvénykezési szünet ideje alatt változatlan. Kisebb változások a Cégbíróságon lesznek, továbbá a Szombathelyi Városi Bíróságon és a Kőszegi Városi Bíróságon.

Az ügyfélfogadás mindenkori rendje valamennyi bíróság hirdetőtábláján ki van függesztve, az irodák erre vonatkozóan telefonon is adnak felvilágosítást. Az ügyfélfogadási órákban az ügyfelek személyesen és telefonon is részletes tájékoztatást kaphatnak. 

A törvénykezési szünet ideje alatt csak a Szombathelyi Városi Bíróság tart panasznapot keddi napokon, július 27-én, augusztus 3-án és augusztus 10-én 9-12 óráig, majd augusztus 23-tól a keddi napokon az ügyfélfogadás a megszokott rend szerint folytatódik.

A törvénykezési szünet ideje alatt a Szombathelyi Városi Bíróságon mondhatók jegyzőkönyvbe a Vas Megyei Bírósághoz, illetőleg a Szombathelyi Munkaügyi Bírósághoz címzett beadványok is. A szünet után a sárvári bíróságon szeptember  6-án, Körmenden augusztus 23-án,  Kőszegen augusztus 26-án lesz az első panasznap a szokásos rendben.
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!