Uszálybaleset - A SEK hallgatója volt a philadelphiai tragédiában elhunyt fiatalember

Fehér rózsákat dobtak a diáktársak szombaton a Delaware folyó vízébe, megemlékezve arról a két mosonmagyaróvári fiatalról, akik három nappal korábban vesztek a folyóba, amikor városnéző vízibuszuk balesetet szenvedett. A balesetben szerencsétlenül járt fiatalember a Savaria Egyetemi Központ (SEK) hallgatója volt.

MTI

A város tisztségviselői és egyházi vezetők mellett Szombati Béla magyar nagykövet is csatlakozott a magyar cserediákcsoport és a vendéglátó családok közös megemlékezéséhez.

A szertartás végén koszorúkat és virágokat dobtak a vízbe, és egy pár fehér galambot engedtek el.Az amerikai hatóságok pénteken találták meg a balesetben eltűnt 20 éves fiatalember és 16 éves lány holttestét.

A kétéltű városnéző vízibuszba, amelyen egy 15 fős magyar diákcsoport is utazott, szerdán kora délután ütközött bele egy uszály, miután a vízibusz műszaki hiba miatt a Delaware folyón vesztegelt. A vízibusz többi utasát sikerült kimenteni, a két magyar fiatal azonban eltűnt.

Mint megtudtuk, a balesetben szerencsétlenül járt fiatalember a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ (SEK) hallgatója volt. Prof. dr. Gadányi Károly, a SEK elnök-rektorhelyettese vasárnap érdeklődésünkre elmondta, hogy a fiatalember aki egy kis hansági faluban élt  tehetséges, szorgalmas hallgató volt. Őt magát mélyen megrázta a tragédia, különösen, hogy a tavalyi diplomaosztó előtt is tragikus körülmények között hunyt el egy hallgatójuk.

Csendes megemlékezés Mosonmagyaróváron

Több százan emlékeztek csendes gyertyagyújtással szombaton este Mosonmagyaróváron a három nappal korábban, az Egyesült Államokban történt hajóbaleset két helyi áldozatára.

A megemlékezésen egyetlen rövid beszéd hangzott el; Hansági Károly, a Kossuth Lajos Gimnázium igazgatója idézte fel a két fiatal emlékét, s mondta ki: a döbbenet, a fájdalom és a harag kavarog a hátramaradottakban, hiszen két fiatal ember karrierjét törte ketté egy véletlen baleset.

Ezután körülbelül húsz percig gyászzene szólt, majd az emlékezők virágokat helyeztek el a szerencsétlenség két áldozatának képénél, az iskolafalnál.  Mosonmagyaróváron a két eltűnt helyi fiatal holtteste megtalálásának hírére kitűzték a fekete zászlót péntek délután az önkormányzat és iskolájuk épületére péntek este.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!