A gyeremekek mosolyáért fognak össze

Nem telt unalmasan az augusztus a Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesületnél. Több látványos és érdekes programot szerveztek a gyermekeknek. Volt szalonnasütés, ellátogattak a veszprémi állatkertbe, s kint voltak a Savaria Karneválon is.

Bajdó Bettina

A Kézfogás a Gyermekekért Szociális Egyesület 2007-ben alakult, azóta folyamatosan gyűjtik a rászorulóknak az adományokat, s segítik a gyermekeket. Az augusztus egy csapatépítő szalonnasütéssel kezdődött Szombathelyen, a Parkerdőben, ahol az egyesület tagjai és támogatói voltak jelen,  - tudtuk meg Wágner Rékától, az egyesület elnökétől. Ezt követően az egyesület Veszprémbe látogatott.

- A rumi gyermekotthon lakóit gyűjtöttük magunk köré, buszra szálltunk, s elindultunk országot látni  - folytatta az elnök.   - Vasvár felé indultunk. Az apropó a rétesfesztivál volt. Nagy szeretettel fogadtak bennünket, s a rétessütő asszonyok meg is vendégeltek minket ínycsiklandó finomságokkal. Ezt követően Veszprém felé vettük az irányt, s ellátogattunk az állatkertbe. Itt tüzetesen megnéztünk minden állatot, néha jót nevettünk rajtuk, néha nagy ívben elkerültük őket.
 A kis csapat nemcsak a kerítésen kívülről szemlélhette meg az állatokat, hanem meg is simogathattak néhányat. Megnézték, hogyan etetik a vidrákat, látták azt is, hogyan vesznek össze a majmok, s farkasszemet néztek a tigrisekkel is. A hazafele vezető útra a szervezők piknikkel kedveskedtek a gyerekeknek, megálltak vacsorázni egy parkban, mindenki kapott szendvicset és némi nasit is.

-  Csakúgy, mint  tavaly, idén is kiköltöztünk a Savaria Történelmi Karneválra - tette hozzá Wágner Réka. - A tavalyi programokat kiegészítettük gyerekeknek szánt foglalkozásokkal és több híresség is mellénk állt. Táncot tanultunk, rajzoltunk, festettünk, gyöngyöt fűztünk, pajzsot és legyezőt készítettünk. Nagy népszerűségnek örvendett a mesesarkunk is, ahol mindenki jól szórakozott. Ismert embereket kértünk fel, hogy olvassanak mesét a gyermekeknek. Borbiró András színész például a Gőgös Gúnár Gedeonból választott mesét, amellyel nemcsak a gyerekeket örvendeztette meg, a felnőttek is jót mosolyogtak rajta. Rónaszéki Linda grafikus és tanítványai benépesítették az egyik asztalunkat és portrékat készítettek a kézműveskedő gyerekekről.

Devecser Anikó, lapunk első szépségversenyének résztvevője is ellátogatott az egyesülethez, s ő is beült a kézműves sarokba, s elkészítette élete első legyezőjét. Olivér, a No Thanx zenekarból is tiszteletét tette, s egy extrém békát varázsolt a pajzsára. Mindhárom napon Zsani Boszi jövendölt az odalátogatóknak, a Fekete István Állatvédő Egyesület pedig Dömével és Sütivel vett részt a programokban. Sipos Norbi, a Haladás labdarúgója olyan fergeteges tempóban gyártotta a sárkányokat a gyerekeknek, hogy alig tudott megállni. Az egyesület ősszel az iskolakezdéshez nyújt támogatást a gyermekotthonosoknak, s már tervezik a következő fesztivált és kézműves foglalkozást is.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!