A sárgamuskotály lett a karnevál bora

2007 után 2010-ben ismét a Feind Borház sárgamuskotálya lett a Savaria Karnevál bora. A különbség annyi, hogy az száraz volt ez pedig félédes.

Erős D. Zoltán

Az idén a tavalyinál valamivel kevesebb, negyvenegy bor  versengett a Savaria Karnevál Bora címért. A fehér borok voltak többségben, ezen belül is meghatározó  fajta volt a Chardonnay. Ezek jórészt a Balaton környékéről, illetve  Zalából érkeztek. Ami bizonyos fokig meglepetés: a tizenöt vörösbor között  egyetlen kékfrankos sem volt. Vas megyéből ezúttal csak egyetlen borász indult: Mándli Lajos, akinek Bérbaltavár térségében, illetve Kőszegen vannak  szőlői.

A döntőbe végül három fehér és három vörösbor került. Érdekesség, hogy ezek közül öt a Balaton vidékről származott, egy pedig a szekszárdi borvidéket  képviselte. A szakemberekből álló zsűri ezeket  újrakóstolta, s  az  összpontszám alapján alakult ki a végeredmény, amely szerint  immáron harmadik alkalommal - a balatonfőkajári  Feind Borház  bora nyerte el a karnevál bora címet. 

Az idén a zsűri az 2009-es, félédes sárgamuskotály borukat díjazta a legmagasabb  pontszámmal. Három évvel ezelőtt az aligai száraz sárgamuskotály bizonyult a legjobbnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!