Autós üldözés több kerületen keresztül

Két rendőrautó is megrongálódott, miközben több kerületen keresztül üldöztek egy autóst a rendőrök csütörtök délelőtt Budapesten.

MTI

A Széchenyi utca és a Kolozsvár utca kereszteződésében két rendőrautó rongálódott meg, az egyik vélhetően totálkárosra tört. Az egyik járőrautó kisodródott és két parkoló civil járművet is megrongált, de senki nem sérült meg. 

Saját elmondása szerint ivott, ezért nem állt meg a rendőrök jelzésére az a 35 éves autós, akit több kerületen át üldöztek a rendőrök, mire fel tudták tartóztatni csütörtök délelőtt Budapesten - tudta meg az MTI a BRFK szóvivőjétől.

Tafferner Éva elmondta: a Sziget Fesztivál környezetében elsősorban a gépkocsitolvajok kiszűrésére úgynevezett áteresztő pontokat létesítettek, és egy ilyennél próbálta meg egy járőr megállítani a járművet. Ő azonban elhajtott és 120-130 kilométeres óránkénti sebességgel menekült az őt üldöző rendőrök elől.

A szóvivő megerősítette az MTI értesülését, mely szerint az üldözés során két rendőrautó is megrongálódott a XV. kerületben a Széchenyi utca és a Kolozsvár utca kereszteződésében. Az egyik járőrautó kisodródott és két parkoló civil járművet is megrongált, de senki nem sérült meg. 

A száguldozó járművet végül Zuglóban, a Mogyoródi úton sikerült feltartóztatni. A sofőrt és a kocsiban ülő három nőt előállították. 

A rendőrség megvizsgálja a sofőr és a kocsi okmányait is, így azt is, hogy valóban övé volt-e a jármű.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!