Az édesanyák ünnepe a Szent Ilona kápolnánál

Szombaton újra ökumenikus istentisztelet volt a Holdfény Ligetben, a Szent Ilona kápolnánál. Köszöntötték az édesanyákat, tíz nagycsaládost ajándékkal is.

Némethy Mária

"Szívem teljes melegével köszöntöm önöket a Holdfény Liget Szent Ilona kápolnájának ünnepén. Köszönöm, hogy ennyien elfogadták meghívásunkat. Ezzel is bizonyságát adták annak, hogy milyen fontos a család szerepe, azon belül is az édesanyáké."
 
A kápolnát építtető Szőnye József köszöntötte így szombaton a csodálatos erdei környezetben szép számban összegyűlteket. Itt, az Alpokalja szabadidőkertjében három évvel ezelőtt áldotta meg dr. Veres András megyés püspök a kápolnát. Alapítója, Szőnye József  - aki tízgyermekes család hatodik gyermekeként született - akkor ígéretet tett arra: Szent Ilona ünnepéhez kapcsolódva évente köszöntik itt az égi pártfogót és az édesanyákat.

A Szombathelyi Egyházmegye Családpasztorációs Bizottságával karöltve szervezték meg immár harmadszor  az édesanyák ünnepét. Szőnye József az istentisztelet előtt meg is fogalmazta: "Mai ünnepünkön ismételten szeretnénk köszönteni az édesanyákat, kiemelten az itt jelen lévő 10 nagycsaládos édesanyát. Példaképnek állítva életüket öltöztessük ünnepi hangulatba lelkünket és szívünk minden melegével sugározzuk megbecsülésünket és szeretetünket feléjük."  Kérésére a jelenlévők egy perces néma felálással emlékeztek meg az elhunyt édesanyákról.

A házasságról, a családról, a férfi, a nő és a gyermek szerepéről, a szeretetről  szólt az  istentisztelet, amelyen a helyi Szent Márton Énekkar éneke volt hallható. Utána megismerhettük Szent Ilona történetét, majd gyermekek adtak elő  irodalmi műsort. Ezután külön köszöntöttek virággal, ajándékkal, emléklappal tíz többgyermekes édesanyát: Balaton Józsefné Ibolyát, Baranyayné Rohn Erzsébetet, Busáné Kolnhofer Katalint, Dabócziné Spanraft Líviát, Gyarmati Mihályné Jutkát, Horváthné Dumovits Erzsébetet, Johanna Frankensteint, Németh Tamásné Ibolyát, Simon Ferencné Arankát és Varga Lászlóné Máriát. A jelenlévők megvendégelésével ért véget a gyöngyösfalui szép ünnep.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!