Az uszálybaleset áldozataira emlékeznek Kőszegen

Az Atlantic Bridge Kőszegen tartja nyári találkozóját. A nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet mosonmagyaróvári csoportjának két tagja szenvedett pár hete halálos vízibalesetet az Egyesült Államokban. Rájuk is emlékeznek.

Némethy Mária

"Építsünk hidakat, és romboljuk le a falakat!" Ezzel a jelmondattal újra Kőszegen tartja az Atlantic Bridge nemzetközi keresztény ifjúsági szervezet a nyári ifjúsági találkozóját. 
 
Az idei találkozóra Hollandiából, Izlandról, Lengyelországból, Csehországból, Németországból, Litvániából, Romániából, Belgiumból, Kanadából, valamint az Amerikai Egyesült Államokból érkeztek a résztvevők.
 
A magyarországi fiatalok - a helyieken kívül - két helyről vannak az alpokalji történelmi városkában: Mosonmagyaróvárról és Sopronból. Ezekben a városokban működik úgynevezett Bridge Builders Club.

Tagjai az év folyamán is kapcsolatot tartanak külföldi csoportokkal. A kőszegi fiatalok Hollandiában jártak az idén, a soproniak izlandi vendégeket fogadtak, míg a legrégebbi csoport a mosonmagyaróváriak jutottak ki az Egyesült Államokba. Erről mindannyian tudunk, hiszen az a tragikus esemény, amely Philadelphiában történt egy hónappal ezelőtt, az egész országban ismertté vált: két magyar fiatal életét veszítette az uszálybalesetben. 

Ez a tragédia mássá teszi ezt az idei alkalmat Kőszegen, ahol közös imádságra gyűlnek össze a kőszegi evangélikus templomba a fesztivál résztvevői, hogy emlékezzenek a két fiatalra, akik 2009. decemberében még részt vettek ugyanitt, a kőszegi hétvégi előkészületi alkalmon...
 
Az Atlantic Bridge csütörtökön este mutatkozott be a Kőszeg Fő terén felállított színpadon, ahol egy Egyesült Államokból való zenekar is játszott.

Pénteken este pedig egy vacsorára hívták meg kőszegi keresztény családok a fesztívál közel száz résztvevőjét, hogy a fiataloknak alkalmuk nyíljon magyar családok életébe is bepillantaniuk az egyhetes magyarországi tartózkodásuk idején.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!