Ingyenes egészségügyi szűrések a Fő téren

Pénteken a vasi megyeszékhelyen ingyenes egészségügyi szűréseket tartanak az Egy csepp figyelem Alapítvány jóvoltából. Augusztus 6-án 11.00-16.00 óra között a Fő téren várják az alapítvány munkatársai az érdeklődőket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Melyik a legegészségesebb nagyváros? Ezt a kérdést tette fel idén az Erős Antónia által létrehozott Egy csepp figyelem Alapítvány. A szervezet ezért indította el az Egy CSEpp Tesztet, amelynek célja, hogy képet kapjanak az ország egészségi állapotáról.

Május 14-e és szeptember 17-e között az alapítvány munkatársai végigjárják a megyeszékhelyeket, ahol ingyenes szűréseket tartanak.

Szombathelyen a Fő téren öt sátor várja a látogatókat: a 77 Elektronika sátrában vércukorszintet, az Accutrend standján koleszterint, míg az Omronéban vérnyomást lehet méretni, valamint a testösszetétel monitor segítségével kideríthető a testben lévő izom és zsír aránya. Ugyanitt lehetőség nyílik a rendszeresen ellenőrzött testmozgás egyik legnépszerűbb eszközével, a lépésszámlálóval való ismerkedésre is. A La Roche Posay sátrában melanoma vizsgálatra lehet jelentkezni, valamint a helyszínre érkezik egy gyógyszerész is, aki az összes mért eredmény alapján rizikó-elemzést végez, és hasznos tanácsokkal látja el az érdeklődőket.
 
Az Egy csepp figyelem alapítvány célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a rendszeres egészségügyi szűrések fontosságára, valamint segítséget nyújtson abban, hogy a megfelelő szakorvoshoz, illetve háziorvoshoz jussanak el azok, akiknek mért értékei eltérnek a kívánatostól.
 
Az Egy CSEpp Teszt eseményeire látogatók nem csak az egészségükért tesznek, hanem segíthetik városukat a „Legegészségesebb város” cím megszerzésében is. Az eredményhirdetés november 14-én, az ötödik Egy csepp Világnapon lesz Budapesten, a SYMA Csarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!