Motorosok fosztották ki a Fő téri ékszerboltot Szombathelyen (videóval frissítve)

Mintha akciófilmet forgattak volna hétfő este kilenc körül a szombathelyi Fő téren: két motoros, nem törődve a járókelőkkel és tanúkkal, kifosztotta az egyik ékszerbolt kirakatát, miután fejszével betörték az üveget. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora zsákmányra tettek szert.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Fő tér keleti végén, a két egymás mellett lévő ékszerbolt közül a Savaria tér felé eső üzlet esett áldozatul egy látványos bűnténynek hétfő este kilenc óra körül. Két férfi hajtott motoron a bolthoz, egyikük leszállt, valamilyen tárggyal - a szemtanúk fejszét láttak - bezúzta a kirakatot, az ott lévő ékszereket összeszedte és elrakta, majd a páros elhajtott a helyszínről.

 Mindez nagyon rövid idő alatt játszódott le, a Fő tér egyáltalán nem volt kihalt, ráadásul a Mc Donald's bejárata tíz-húsz méterre lehet az üzlettől, annak teraszán és a környező padokon általában még este is sokan üldögélnek.

Munkatársaink megszólaltatták  az egyik szemtanút, aki hangos csattanásra és a riasztó  hangjára figyelt fel. Ahogy felnézett, azt látta, hogy egy nagy motorkerékpár áll a bolt előtt, ketten ülnek rajta. Az utas leszállt a gépről, benyúlt a kirakatba, és egy hátizsákba pakolta a zsákmányt.  A megszólaló szerint talán egy percig tartott az egész, a két támadó a téren lévők szeme láttára hajtotta végre az akciót. A végig bukósisakot viselő tolvajok végül a Fő térről a Ferences templom felé távoztak. Más, egyelőre hivatalosan meg nem erősített információk szerint a motoron külföldi (osztrák) rendszám volt., szintén nem hivatalos hírek szerint fekete Suzukival érkezett a két fosztogató.

Az üzletben működő biztonsági kamera felvétele:

 Munkatársaink a helyszínről arról számoltak be, hogy rengeteg a katasztrófaturista volt a bolt körül. Annyit sikerült megtudni a részletekről, hogy a motor hangjára és a csattanásra a Fő téren járőröző rendőrök is felfigyeltek és futva igyekeztek a helyszínre. A Fő téren meglehetősen sokan voltak, a padokon és a nem túl távoli teraszokon többen ültek és végignézték az esetet.

Kollégáink arról számoltak be, hogy kirakat egy részét sikerült a fejszével betörni, így a felső polc körülbelül egyharmadához fért hozzá a tolvaj.

A bolt kirakatát biztonsági rács védi, ez este tíz órakor automatikusan leereszkedik - illetve támadás esetén is legfeljebb húsz másodperc alatt hasonló módon védi az árut. 

A szombathelyi Fő téren nem először történt látványos bűneset: idén februárban az ékszerbolttól nem messze, 15-20 méterre található bankfiók pénzkiadó automatáját szemelték ki: akkor egy Audi kombival próbálták kiszakítani a helyéről a szerkezetet, azonban elszakadt a drótkötél és a bűnözők elmenekültek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!