Savaria mozi: a kivitelező ZÁÉV Zrt. elismerte felelősségét

A kivitelező ZÁÉV Zrt. építésvezetője és a város alpolgármestere hétfőn a mozi beázásáról tárgyalt. A kivitelező cég elismerte felelősségét. A kár mintegy 15-20 millió forint.

Angyal László

Hétfőn délután ismét heves esőzés volt Szombathelyen. A felhőszakadás nyomán a Savaria mozi nagytermében ismét  bokáig ért a víz, a hétfői és a korábbi beázás miatt a pénztár, a büfé és a mellékhelyiségek felett az álmennyezet is leszakadt.

A mozi tetőszerkezetét nemrégiben megbontották, a külső felújítás része ez a munkafázis. Csakhogy szakszerűtlenül végezték el ezt a munkát, ezért  jelenleg nem lehet az eső ellen megvédeni a szombathelyi mozit.

Németh Kálmán alpolgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy hétfőn délelőtt a ZÁÉV Zrt. építésvezetője, a beruházás műszaki ellenőre és a polgármesteri hivatal szakemberei tárgyalóasztalhoz ültek. A megbeszélésen a kivitelező cég képviselője elismerte felelősségüket.

Az alpolgármester szerint ez nyilvánvaló, hiszen ugyan a konkrét munkavégzést - melynek során a súlyos szakmai hiba történt - egy alvállalkozó végezte, ám  a fővállalkozó ZÁÉV Zrt. felelős a várost ért erkölcsi és anyagi kárért.

- Az eddig eredményes IVS programra vethet rossz fényt az elmúlt napok  történése, ez a  város számára egyértelműen  erkölcsi kárt jelent. A mozi   épületében is a műszaki szakértő szerint jelentős kár keletkezett: 15-20 millió forint közötti lehet a helyreállítás költsége. Például a viszonylag nagy értéket képviselő DVD-lejátszó is tönkrement a beázás következtében.

Mayer Rudolf, az Agora mozgókép-szakági vezetője elmondta: az elmúlt napokban fóliával takarták le a nagyteremben a székeket. A beázás ellen viszont nincs védelem: a megbontott tetőszerkezetet nem lehet lefóliázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!