Tűzijáték: az árvízkárosultaknak utalják át a milliókat

Még mindig téma az augusztus 20-ai, ingyenes tűzijáték. A kormány szerdán köszönetet mondott érte, mások fogást keresnek rajta. Nem is lennénk magyarok, ha nem akadna köztünk olyan, akinek savanyú a szőlő.

Kozma Gábor

- Egy ajándékot én mindenesetre nem mószerolnék - reagált az ünnepi tűzijáték után a bulvársajtóban megjelent cikkekre Farkas Mihály, a Kopula 96 tulajdonosa. Ez a szombathelyi cég ígérte meg, hogy ingyenes tűzijátékot rendez az ünnepen, s az így megspórolt állami pénzt átutalhatják az árvízkárosultaknak. Az egyik bulvárlap olyan fotót közölt, amely, állítása szerint, vöröscsillagos. Farkas Mihály nem kívánt ezzel foglalkozni, csak annyit jegyzett meg: erősen kozmetikázott felvételről van szó.

- Aminek amúgy sincs semmi köze a lényeghez, jelesül a humánus felajánláshoz. Hétfőn a parlamentben fogadott  Navracsics Tibor miniszter úr és több társával egyetemben megköszönte a produkciót. De nem csak a Kopula tett ki magáért, hiszen a pékektől kezdve a szervezőkig, valamint a zenészekig sokan felajánlották munkájuk ellenértékét az árvízkárosultaknak. - 

 - Számunkra külön öröm volt, hogy hatszáz, az árvizes térségből érkezett gyermek láthatta közelről a mutatványt - mondta el a tulajdonos, majd így folytatta: Ezek a gyerekek szinte visongtak az örömtől. Jórészük még nem járt  Budapesten, s nem látott tűzijátékot sem. Egyébként Navracsics úr nyomatékkal említette, hogy a megspórolt pénzt rövidesen átutalják a kárt szenvedetteknek. Úgy hiszem, részünkről mindent megtettünk az ünnep sikeréért. -

A tűzijáték 18 percig tartott, 3 uszályról lőtték fel, számítógépes vezérléssel. A több százezres közönség ovációval fogadta a látványt. A cégvezető elmondta, hogy több tízmillióba került a műsora, s bár nem gazdagok, más vállalkozásaikból fedezik ezt a kiadást. Farkas Mihály cége egyébként másutt is tett felajánlást az árvízkárosultakért. Így Körmenden, ahol szintén ingyen tűzijátékoztak.

Bebes István polgármester nagylelkűnek és önzetlennek minősítette a cselekedetet. Mint mondta, a megspórolt pénzt az önkormányzat hamarosan az árvízsújtotta térségbe utalja át. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!