Európa-díjat kapott Kőszeg

Pályázati próbálkozások után az Európa Tanács harmadik díját kapta meg ünnepélyesen szombaton Kőszeg. Az emlékplakettel nem sok magyarországi város dicsekedhet.

Némethy Mária

A döntőbizottság többszöri pályázást követően az idén méltónak találta Kőszeget arra, hogy az itt folyó magas színvonalú és az évek során nem visszaeső    nemzetközi kapcsolatokat elismerje. A emlékplakett az Európa-díj második legmagasabb fokozata, amelyet már csak kivételesen sokszínű és tartósan fenntartható európai kapcsolatrendszerrel rendelkező települések nyerhetnek el. Külön öröm a kőszegieknek: a kitüntetést testvérvárosuk Mödling, és Bad Kötzting Douzelage partnervárosuk is elnyerte az idén.

Az emlékplakett átadásának ünnepét szombaton rendezték meg a Fő téren. Kőszeg  2005-ben elnyerte az Európa Tanács Európa-díjának első fokozatát az Európa diplomát, majd 2006-ban ünnepélyes keretek közt a megújult Fő téren az Európa Tanács képviselője, Victor Ruffy úr a díj második fokozatát, a díszzászlót nyújtotta át a városnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!