Lovas kocsikázás a szombathelyi belvárosban

A Múzsák kertjében debütál a Savaria Múzeum parkjában szeptember 19-én Kiss József a hintójával, hogy aztán viszontláthassuk majd a múzeumfalu rendezvényein is.

Merklin Tímea

A gencsi Főnix Lovasegyesület szerződik a Vas megyei Múzeumok Igazgatóságával arra, hogy lovas programokkal színesítse a múzeumfalubeli nagy rendezvényeket, a séi Kiss József pedig alkalmanként besegít. Mindjárt a szeptember 19-én rendezendő Múzsák kertje című egész napos programban: a Savaria Múzeum parkjában jelenik meg a hintójával, és aki akar, felszállhat, és  mehet egy kört, addig még kitalálják milyen útvonalon. Mindenesetre nem kis élmény lesz a belvárosban lovaskocsikázni.

- Eddig semmilyen kapcsolatom nem volt a múzeummal - mondja Kiss József, aki több mint tíz saját lovat tart Sében, foglalkozik minden elképzelhető lovakhoz kapcsolódó dologgal. Válogatott sportoló volt, s a lovak szenvedélyes szeretete megmaradt benne. Military válogatott volt, ami a legkeményebb lovas sport; három fordulós,  díjlovaglás, cross, díjugratás.

Most a múzeum kér tőle programot: ha feladat, helyzet van, akkor jön. A  Múzsák kertjében nemcsak hintózni lehet, de  ki lehet próbálni a szőlőprést, régi motorokat nézegetni a körmendi Vasparipa Egyesület jóvoltából, a Savaria Múzeum Predátorok tárlatában speciális vezetés lesz. A kirakodó sátrakban a vasi közgyűjtemények mutatkoznak be tíz és tizennyolc óra között.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!