Jövő héttől filmvetítés az Agora-Savaria Moziban

November 4-én, jövő csütörtökön megkezdődnek a vetítések a Savaria moziban, tudtuk meg Mayer Rudolf mozgókép szakági vezetőtől. Közben zajlik a műszaki átadás.

Peltzer Géza

A mozi külső felújítása júliusban kezdődött meg, akkor a kivitelezők októberi végi átadásról beszéltek. A határidő annak elenére tartható volt, hogy közben beázott a nézőtér, ami újabb problémákat vetett fel.
 
- Jövő hét csütörtökén műsorrendi vetítések kezdődnek, megindulnak a tervezett előadások - tudtuk meg Mayer Rudolftól, az Agora-Savaria mozgókép szakági vezetőjétől.

Utoljára augusztus 27-én, pénteken volt vetítés, akkor egy komoly eső idején beázott a nézőtér, a székek vízben álltak, volt néző, aki esernyő alatt nézte a filmet. A vetítések csütörtöktől folyamatosak lesznek, műsorrend szerint. Az első nap Vágvölgyi B. András új filmjét, a Kolorádi Kidet vetítik, de gondoltak a gyerekekre is a Bogyó és Babóca című filmmel.  

A mozi nyáron kívül megújult, ahogy a hozzá kapcsolódó árkádrész is, de már lebontották az állványzatokat, és a munkások nagy része elhagyta a terepet. Megkezdődött a műszaki átadás-átvétel a kivitelező ZÁÉV Zrt. és a megrendelő között, amely még néhány napig eltart, amelynek során  pótolják a feltárt hiányosságokat.

A felújításhoz az Európai Unió adta a szükséges bruttó 250 millió forint 85 százalékát, a kivitelező a ZÁÉV Zrt. volt. A munkák során nem csak az épület újult meg kívülről, belül burkolatcsere volt, a hozzá kapcsolódó árkádsor is megújult.

A Sabaria Mozgótól a jelenig

A Savaria Filmszínház elődje, a Sabaria Mozgó 1928-tól kínált mozielőadásokat a szombathelyi közönségnek. A filmszínház ma egy nemrég felújított 57 férőhelyes kamara- és 348 férőhelyes nagyteremmel rendelkezik, a mozi aulájában az utóbbi időben számos könnyűzenei koncertet is rendeztek, és igényes kávézó is van.

Az AGORA  Savaria Filmszínház befogadja és támogatja a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Örökmozgó Művészmozi filmklubjait, segíti a szentgotthárdi, a körmendi, a szentpéterfai, a táplánszentkereszti, az oladi mozik munkáját, valamint az alkalmi vetítéseket Sárváron, Ostffyasszonyfán, Jánosházán és Vas megye egyéb kisebb településein. 
  
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!