Markusovszky kórház: sok dolgozót éhbérért tudnak csak foglalkoztatni

A közlekedési infrastruktúra, a szakképzés, a közigazgatás, sőt a színházfenntartás kritikus pontjainál is sokat segíthet az érintettek nyitott, konstruktív együttműködése.

Kiss Tamás

A Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetsége, a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Vasegerszegi Közéleti Klub és a Vas  Megyei Közgyűlés vezetőinek Megyeházán tartott kerekasztal beszélgetésének elején Majthényi László, a megyei közgyűlés alelnöke a közlekedési infrastruktúra helyzetéről szólva a 86-os főút és a GySEV vasúti fejlesztését is előremutatónak nevezte, hozzátéve: a térség számára az igazi áttörést a több ágazat lehetőségeit kitágító reptéri beruházás és a hozzá kapcsolódó ipari park kialakítása hozhatja meg.

A  közigazgatási változásokkal kapcsolatosan a 15 decentralizált szervezet működését összefogó kormányhivatalok január eleji, illetve a kisebb önkormányzatok tehermentesítését szolgáló járásrendszer három éven belüli kialakítását emelte ki.

A folytatásban Kovács Vince, a vasi kamara elnöke üdvözölte, hogy a kormány megpróbál visszatalálni a gyakorlatorientált szakképzéshez, prof. dr. Gadányi Károly, a Savaria Egyetemi Központ elnöke pedig arról számolt be, hogy a gazdaság elvárásainak megfelelve az intézményben egyre több a műszaki oktatásban résztvevő hallgató.

Dr. Lakner Lászlótól, a Markusovszky kórház elnök-vezérigazgatójától a jelenlévők megtudhatták, hogy az intézmény gazdálkodása nullszaldós, ennek azonban az az ára, hogy sok dolgozót éhbérért tudnak csak foglalkoztatni, nem csoda, hogy közülük egyre többen veszik Ausztria felé az irányt.

Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója arról szólt, hogy a színház és a gazdaság számos módon és területen segítheti egymást. Ehhez, és a korábban hallotakhoz dr. Kondor János, a vasi munkaadói szervezet elnöke annyit tett hozzá: a válságból való kilábalás idején különösen fontos, hogy a különböző területek szakemberei értsék egymás nyelvét.

Horváth József pápai prelátus figyelmeztetett: a gazdasági feladatok mellett  az emberekre, a családokra, a civilekre  történő odafigyelésről sem szabad elfeledkezni. Kovács Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, a megyei önkormányzat ennek szellemében  folytatja működését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!