Trükkös platform, tűsarokkal

Nincs új a nap alatt: újra divat a platform, a magas szárú, a bokáig érő, és persze továbbra is hódít a tűsarkú. Ám jó hír a kényelmes cipők szerelmeseinek: alacsony sarkakban is lehet szexi a nő.

S. Töttő Rita

A téli cipőtrend igen egyértelmű idén: klasszikus vonalvezetésű, magas sarkú, platformos. Az orra lehet kerekített vagy csapott, de hegyes is kapható  - állítja Meggyes Anna, a trendi lábbelik szakértője.


A dizájnos bokacsizmák és a térd fölé érő ultraszexi darabok idén a legdivatosabbak, de a csatos motoroscsizmák, a boszorkányos fűzős lábbelik is reneszánszukat élik. A különleges, aszimmetrikus oldalhéjú cipők -  Emporio Armani legújabb kollekciói után szabadon -  vélhetően hamarosan megjelennek a piacon. A csatok, cipzárak akár funkció nélkül is rákerülhetnek a trendi csizmákra, de láncokkal, szegecsekkel, flitterekkel is menővé varázsolhatják azokat a tervezők.
- Itt van ez a lapos sarkú darab, az elején és a sarokrészen diszkréten csillogó rátétek teszik egyedivé, mégis ízlésessé a csizmát - mutatja a fehérvári hölgy, aki Olaszországból hozza a lábbeliket. A kényelmes csizma mellé persze nem árt egy elegáns darab sem, amely, öltözékünktől és az időjárási viszonyoktól függően lehet barna vagy fekete, velúr vagy bőr, esetleg műbőr, szőrme vagy műszőrme.  Bokacsizmából is sokféle kapható: oldalt virágossal, láncokkal, gyűrésekkel kombinált  darabok is vannak a polcokon, sőt, a színek terén is sikerült elmozdulni  a fekete-barna világtól. Van méregzöld, mélylila és szürke is, de körülbelül ennyiben ki is merül a paletta. És azt se feledjük: a kevesebb sokszor több, már ami a kiegészítőket illeti.  A sarkak választéka is széles, a férfiak csak egyet nem bírnak, tolmácsolom is a kérésüket: felejtsék már el a nők a hokedlisarkakat! Az ugyanis a konyhaszék alá való...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!