Újabb sátoraljaújhelyi rendőrt vettek őrizetbe

Újabb rendőrt vett őrizetbe a nyomozó ügyészség a Sátoraljaújhelyen - erősítette meg az MTI információját szerdán Martossy György főügyészségi osztályvezető ügyész, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

MTI

Így már a sátoraljaújhelyi kapitányság 15 rendőrét gyanúsítják hivatalos személy által elkövetett kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetéssel.

Martossy György közölte: a napokban vették őrizetbe az újabb gyanúsítottat.  A sajtószóvivő emlékeztetett arra, hogy a Miskolci Nyomozó Ügyészség szeptember elején vett őrizetbe először hét rendőrt, majd újabb hét rendőr került a látókörükbe, őket szeptember 22-én vették őrizetbe, a bíróság pedig előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Valamennyien a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot közúti járőri beosztásban. Hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indult ellenük nyomozás. 

A gyanú szerint a rendőrök májusban és júniusban egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzéseken külföldi gépkocsikat állítanak meg, és a szabályszegések "elnézéséért" pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át csúszópénzt, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől.   
 
Jelenleg 14 rendőr van előzetes letartóztatásban, a szeptember elején őrizetbe vett hét rendőr közül egyet - aki együttműködött a hatósággal - az ügyészség egyetértésével kiengedtek kétmillió forint óvadék ellenében, a bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!