Vép, a világ közepe: a városiasodás felgyorsítását ígéri az új polgármester

Az önkormányzati választásokon a megszerezhető szavazatok 70,31 százalékával a függetlenként induló Kovács Péter személyében új polgármester került Vép élére.

Prófusz Péter

A még igencsak friss városi ranggal büszkélkedő Vép új polgármestere a nyugdíjba vonuló Varga Gyula örökét vette át.

Kovács Péter tősgyökeres vépi lakos, eddig építész-tervezőként dolgozott. 1998 óta önkormányzati képviselőként, 2006 óta pedig alpolgármesterként munkálkodott a település érdekében.

Az elmúlt években nemcsak képviselőként, hanem építészként is segített a város építési terveinek kialakításában. Mint elmondta: a korábbi polgármester által megkezdett munkára szeretne építkezni. 

- A képviselő-testület létszáma az eddigi tizenegyről hat főre csökkent, közülük öt képviselővel eddig is együtt dolgoztam. Mivel mindannyian függetlenként indultunk biztos vagyok benne, hogy a pártérdekek helyett kizárólag Vép érdekei lesznek fókuszban - vélekedik a polgármester.

- A kis létszámú testület miatt csupán két bizottságot hozunk létre: az egyik a pénzügyi, amelyet kötelező jelleggel kell létrehozni. Ez a költségvetési tervezetet intézi és véleményezi. A másik a szociális bizottság, amely főleg az idősek és a rászorulók ügyeivel, problémáival foglalkozik majd. A karcsúsított képviselő-testület ellenére úgy gondolom, hogy ilyen létszámmal is megfelelően lehet irányítani a várost. Terveim között szerepel szakértők és a lakosság aktív részének bevonása is. Különösen fontosnak tartom a Vép Fejlődéséért Közalapítványt, amelyet a képviselő-testület munkáját megfelelően segítő hálózattá szeretnénk fejleszteni.

Kovács Péter kiemelte: az újonnan felálló önkormányzat első lépéseinek egyike lesz, hogy a Rákóczi utca folytatására vonatkozó nyertes pályázatot megvalósítsa, továbbá szintén gyors intézkedésre van szükség a városias jelleg kialakítása érdekében.

Mint megtudtuk: olyan arculat kialakítása a cél, amely miatt a turisták is szívesen látogatnak a városba. Tavaly első alkalommal rendezték meg a városban a Világközepe Fesztivált, hiszen a helyiek számára Vép jelenti az univerzum közepét. 

A polgármester egyik nagy terve, hogy helytörténeti kiállítást hozzon létre, amelyből a lakosok és az átutazók is megismerhetik az egykori mezőváros történetét. Emellett a kultúrház energetikai felújításával az épület a város díszévé válhat.
 
- Szombathely közelsége komoly vonzerő az itt élő aktív dolgozóknak, ettől függetlenül a közfoglalkoztatás maximális kihasználása révén igyekszünk helyben tartani a munkaerőt. Nagy célunk, hogy megépüljön a Vép és Szombathely közti kerékpárút, hiszen a már meglévő lovas- és sportcentrum adta lehetőségek, valamint az elkövetkező évekre vázolt fejlesztési tervek megvalósítása esetén a turisták könnyebben juthatnának el Vépre, a világ közepére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!