4 sminktrend a Chanel-féle maszatolástól a natúr make up-ig

Csak fellángolás volt a "hangsúlyozd a szemed és a szád egyszerre" irányvonal a sminktrendben. Idén télen a natúr és a boszorkányos fekete hódít.

S. Töttő Rita

Négy irányvonal körvonalazódik az idei őszi-tél sminkelési technikákban, amelyek közül mi magunk is kiválaszthatjuk a stílusunknak, életmódunknak megfelelő, alkalomhoz illő változatot:

- A fekete továbbra is dominál a szemek hangsúlyozásánál. Ezt mutatta be Czinege Mónika sminkes is a fehérvári divat- és hajshow színpadán. Lehet egyébként tussal élesen keretezett, fekete púderrel füstössé satírozott változat, de megjelent egy új stílus is, amelyet a Chanel mutatott be legutóbb a kifutón: a maszatolt éles ecsetlenyomatok a szem körül télies hatásúak (és nemcsak azért, mert a jeges szélben hasonlóan maszatolódik el a saját sminkünk, hanem azért is, mert a jégvirágok világát idézik).

- A szemek hangsúlyozásánál a trópusi szivárványszínek is különlegessé teszik viselőjüket: a citromból narancsosba, a zöldből lilába, kékből lime-ba hajló szemsatírok nagyon csajosak.

-  Ha nem a szemünket, akkor a szánkat hangsúlyozzuk: az enyhe rózsaszín szájfénypírtől kezdve a matt bordóig sok minden elképzelhető. Ilyenkor a szemünknél csak egy szempillaspirált használjunk, esetleg egy dögös, de nem viccesen hosszú műszempillasort, amit festeni sem kell.
 
- Trendi idén az olyan-mintha-nem-is-lenne-sminkelve make up is. A matt, egységes bőrszín, karikáktól mentessé alapozott arc, leheletnyi rózsapírral az arccsontokon természetes és bájos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!