Hat évre ítélték a korrupcióval vádolt egykori ügyészt

Hat év börtönbüntetésre ítélte a hivatali visszaéléssel és más bűncselekményekkel vádolt Varga Gergely volt kerületi ügyészt, korábbi ügyészségi szóvivőt kedden első fokon, nem jogerősen a Fővárosi Bíróság.

MTI

Varga Gergely az ítélet kihirdetése előtt elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért az ügyészségtől, volt munkatársaitól, az igazságszolgáltatás dolgozóitól.

A vádlott, aki többször elsírta magát a kamerák előtt, az utolsó szó jogán azt mondta: nem másokban keresi a hibát, elismeri, hogy ő hibázott. Úgy fogalmazott, ő is eljutott oda, ahová Júdás, és nem is akart kedden a bíróság elé állni. 

Ezzel kapcsolatban Zamecsnik Péter védőügyvéd az MTI kérdésére a tárgyalás szünetében megerősítette: Varga Gergelynek valóban volt öngyilkossági kísérlete.

A 31 éves Varga Gergely azt mondta, a hibájával mindenét elveszítette; a hivatását, az egzisztenciáját, a becsületét, a barátait és az álmait. Közölte, jobb ember szeretne lenni, ezért fog igyekezni a hátralévő életében.

A bíróság vesztegetés, befolyással való üzérkedés, hivatali visszaélés, bűnpártolás és csalás miatt ítélte el a volt ügyészségi szóvivőt. Varga Gergelyt a börtönbüntetés mellett hat évre eltiltották a közügyek gyakorlásától és 200 ezer forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!