Húszéves a Tarisznyások zenekar

A Tarisznyások zenekar az Oladi ÁMK-ban ünnepelte 20. születésnapját. De lesz még egy születésnapi koncert: Vasváron, ahonnan az együttes útnak indult.

Ölbei Lívia

Mint a mesében: útnak indul a legkisebb fiú, vállára vetett tarisznyájában föltétlenül hamuban sült pogácsával, hogy végül minden akadályt legyőzve meghódítsa a világot. A Tarisznyások zenekar húsz évvel ezelőtt indult útnak  tarisznyájában a hamuban sült pogácsa mellett megzenésített versekkel. Ráadásul ez a tarisznya, úgy tűnik, sosem fogy ki, sőt. 

Nem véletlen, hogy az oladi születésnapi koncerten a háttérben óriási (vagy még annál is nagyobb) tarisznya jelezte, hogy az elmúlt két évtizedben milyen sok dal, megzenésített gyűlt össze az együttes képletes és valóságos tarisznyájában.

A jelenlegi felállásban Kiss Attila (gitár, ének), Molnár András (basszusgitár, ének) és Pados Zsolt (fuvola, furulya, ének) kínál megzenésített versekből összefűzött műsorokat; kicsiknek, nagyoknak és még nagyobbaknak. A születésnapi koncerten vendégek (köztük  régi zenekari tagok) is felléptek.

A jubileumi koncert fontos állomás, de a Tarisznyások együttes Mikulás és karácsony közeledtével szépen be van táblázva: december 2-án például a szombathelyi Gyermekek Házában, 5-én a rábapatyi művelődési házban, 12-én a veszprémi városházán, 14-én az oladi Savaria Ifjúsági Centrum színháztermében lép színre megzenésített versekkel.

A vasvári születésnapi koncert pedig november 19-én (vagyis e hét péntekén) 18.30-kor kezdődik a vasvári zeneiskolában, ismét vendégekkel. Még sok meglepetés lapul a tarisznyában.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!