Ismét üresen áll a Gagarin utcai villa, Jordán Tamás házat vásárolt

A szombathelyi Gagarin utcai villa felújítása csak egy a sok problémás ügy közül, amellyel a városvezetés az elmúlt hetekben szembesült.

Peltzer Géza

A szombathelyiek által Jordán-villának nevezett ingatlan egy hónapja üresen áll. Jordán Tamás színigazgató két évig lakott itt, de a nyár végén kiköltözött.

- A havi 230 ezer forintos lakbér  vízdíjjal együtt , az évi hatszázezer forintos fűtésdíj, és az évi háromszázezer forintos villanyszámla meghaladta anyagi lehetőségeinket, ezért úgy döntöttünk, visszaadjuk az ingatlant, és vettünk egy házat a Hadnagy utcában - mondta a direktor.

Az ingatlan felújítása komoly költségekkel járt, most pedig hasznosítása  a gond. - Bekérettem a  Szova Zrt. vezérigazgatójától az ingatlan felújításával kapcsolatos dokumentumokat. Ezekből kiderül, hogy mintegy 70 millió forintba került a Gagarin utcai villa és a kert felújításának első üteme - tudtuk meg Molnár Miklós alpolgármestertől. 

Több furcsaságra bukkantunk: csupán két cégtől kértek ajánlatot a kivitelezésre annak idején. Az első visszalépett, a Vasber Zrt. 44,9 milliós árajánlatot tett, miközben a tervezett költség 45 millió forint volt. Az már csak hab a tortán, hogy a befejezési határidőt és a végső árat is módosították: egy hónap csúszással és a tervezetthez képest 18 millió forinttal drágábban, nem feltétlen jó minőségben végeztek a felújítással. Az ügyben vizsgálatot kezdeményezek. A felújításról szóló, részletes tájékoztatót novemberben, külön napirendi pontként tárgyalja a közgyűlés, ahol szó lesz az ingatlan hasznosításáról is. Az már most látható, hogy ez is egy elhibázott beruházás: a bérleti díjból nincs bevétel, az állagmegóvás, karbantartás pedig pénzbe kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!