Somogyi Hírlap: halottakkal együtt árulták a sírhelyeket Nagyatádon

Hirdetések jelentek meg nagyatádi sírhelyek értékesítésére, amelyekben hozzátartozók maradványaival, az eredeti ár sokszorosáért árulják a nyughelyeket - írta szombati számában a Somogyi Hírlap.

MTI

Kovács Ildikó, Nagyatád jegyzője szerint egyedi és teljesen elszigetelt próbálkozásokról van szó. Az önkormányzatnak nincs tudomása konkrét eladási ügyletekről.
   
Arról, hogy valóban megtörténhetett-e az, hogy magánszemélyek egymás között adják át egymásnak a sírhelyjogokat, az önkormányzat jegyzője levélben kért választ az üzemeltető Somogy Temetkezési Kft. ügyvezető igazgatójától. Egyúttal azt is kérte, hogy tegyenek közös javaslatot, milyen rendeletmódosítással lehet gátat szabni az egyelőre még nem bizonyított, látens üzletelésnek.    
   
Puskás Béla, a kft. ügyvezető igazgatója közölte: rövid időn belül meg fogják oldani az ügyet.
   
Az elmúlt tíz évben maximum nyolc eset volt, amelyeknél az üzemeltető dolgozói érzékelték, hogy talán lehet valami a sírhelytulajdonlások körül. Az csak most derült ki, hogy 80 és 400 ezer közötti összegekről lehet beszélni - olvasható a megyei napilapban, amelynek Ormai István polgármester azt mondta: a városban öt temető van, és ebből kettőben - a város elérhető részén - bőségesen találnak még sírhelyet a családok.

Címkék#Nagyatád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!