A családokat zavarja, hogy traktorok közlekednek a lakóparkban

Bosszankodnak Náraiban a Szépvölgy lakóparkban élők, a közeli fenyőfaültetvényről ugyanis az ő utcáikon keresztül hordják a fenyőfákat. A baj az, hogy kora reggeltől késő estig.

Nagy Ildikó

Laczi Gábor tavaly tavasszal költözött a Szépvölgy lakóparkba. A Tulipán utcában él a családjával. Akárcsak a többi környékbeli, az ő utcájuk is megehetősen rossz állapotban van: ránézésre azt hihetnénk, földút, de kiderül, hogy kőzúzalékkal van leszórva. Csakhogy a zúzalékból jó ideje már semmi nem látszik.

Laczi Gábor lakótársai nevében fordult szerkesztőségünkhöz: a lakóparkban élő, többségükben kisgyermekes családokat ugyanis zavarják a közeli fenyőfaültetvényről vonuló traktorok és egyéb szállító járművek. Főleg, hogy a gépek nem a hátsó mezőgazdasági úton, hanem a lakópark utcáin közlekednek. Ráadásul kora reggeltől késő estig. Gond az is, hogy a gépek felhordták a sarat az utakra, amiken immár babakocsit sem lehet tolni. Márpedig a lakóparkban járda sincs.

Laczi Gábor meséli azt is, hogy tudomásuk szerint a lakóparkot lakó-pihenő övezetté nyilvánították, ám ezt egyelőre egyetlen tábla sem jelzi.

Németh Tamás, a település polgármestere is hallott a lakóparkban élők panaszáról. Ő azonban nem sok mindent tehet, hiszen a lakóparkban lévő utcákban nem tiltja tábla a traktorok és egyéb gépek behajtását. Ennek ellenére megérti az ott élőket, és négy alkalommal már megkérte a körzeti megbízottat, hogy ellenőrizze az utcákon vonuló traktorokat.

Igaz, az utcából a rendőr sem tilthatja ki a nagyobb járműveket, legfeljebb ellenőrizheti őket. A falu elöljárója úgy tudja, több szabálytalanságért (kopott gumik miatt, vagy mert csöpögött az olaj) meg is bírságolták a fenyőfákat szállító járművek sofőrjeit.

A polgármestertől tudjuk azt is, hogy a lakó-pihenő övezetté nyilvánítás nem az önkormányzattól függ, arról, illetve az ezt jelző táblák kihelyezéséről a közlekedési hatóság dönt. Az pedig, hogy nincs járda a lakóparkban, megint más kérdés, hiszen a lakópark magánberuházásban épült.

Úgy tűnik, a Szépvölgy lakóparkban élők hiába bosszankodnak, hiszen a traktorok legálisan közlekednek a házaik előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!