Ablakcsere: megrepedt üvegek, beázás az Arena Savariában

Huszonnyolc tetőablakot cseréltek ki az Arena Savaria déli homlokzatánál - garanciában - miután az elmúlt évek javítgatásai nem hoztak eredményt.

Horváth Erika

Az álmennyezet-leszakadás, a rossz üvegfal-szigetelés, a főbejárat üveg tartóoszlopának megrepedése stb. után újabb fejezettel bővült az Arena Savaria garanciális kötete. A 3500 fős befogadóképességű, 2006-ban átadott sportcsarnokban ezúttal 28 tetőablakot kellett kicserélni.

A déli oldalon kialakított második emeleti irodákban fentről érkezett természetes fény, de azzal együtt sokszor csapadék is. A beázások okát évek óta vizsgálták, javítgatásokkal nem tudták kiküszöbölni, sőt a hőmozgások miatt az üvegek egyik rétege meg is repedt. 

A kivitelező Strabag elismerte, hogy ez így nem maradhat, és az ablakok teljes cseréje mellett döntött. Az anyagokat csak daruval lehetett a tetőre feljuttatni, s az kell a régiek eltávolításához is. Az új ablakok és a csere minden  bizonnyal  - borsos költségei - a várost nem terhelik, hiszen a munkákat garanciában végezték el.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!