Csökkenhetnek a kórházi várólisták

Több mint 460 millió forinthoz jutnak napokon belül a megyei kórházak. Az összeg nagy részét a legnagyobb betegforgalmú intézmény kapja.

Bajdó Bettina

Felosztották a kórházak között azt a 27,5 milliárd forint többletforrást, amelyet a parlament hagyott jóvá számukra az Egészségbiztosítási Alap 2007. évi megtakarításából.  A pénzt az intézmények nem csoportosíthatják át.

A legnagyobb összeget az orvostudományi egyetemek kapták, valamint a Honvéd Kórház az adósságaik csökkentésére. A megyében a legtöbb pénzt, azaz 377 millió forintot a Markusovszky kórház kapja. Ebből az összegből 323 millió forint a szállítói tartozás csökkentésére kell fordítaniuk,  23 millió forintból az elektív haemodinamikai beavatkozásokra, 30 milliót pedig a traumatológiai és ortopédiai műtétekre kell költeniük. 

A celldömölki kórház 42 millió forintot, a körmendi  28 milliót, a sárvári pedig 13 millió forintot kap adósságai törlesztésére.

A kórházi várólisták csökkentése érdekében megállapított összegek felhasználását, valamint az esetszámok alakulását az OEP június 30-ig monitorozza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!