Dr. Veres András: ez már nem a celebek és a szinglik korszaka

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a Család évévé nyilvánította 2011-et. Dr. Veres András megyés püspök a tófeji Szent Család-templomban nyitotta meg az évet.

Némethy Mária

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntése értelmében december 26-án megkezdődött a Család éve hazánkban. Ez  2011. december 30-án, Szent Család vasárnapján ér majd véget. Az ünnepi év megnyitására a konferencia körlevelét olvasták fel a templomokban.

Ebben az is benne áll: Gyakran félünk meghozni életünk nagy döntéseit, elkötelezni magunkat a sírig tartó hűségre egy jó házasságban. Pedig olyan lények vagyunk, akiknek a fejlődéséhez is, a fizikai, szellemi, lelki értékekben való gyarapodásához és kiteljesedéséhez is szüksége van a jó közösség, a szerető család biztonságára. Európa és Magyarország is válságban van.  ... a család egészséges működése egyben a társadalom egészségének is fokmérője. Európában mindenki elismeri, hogy súlyos népesedési probléma alakult ki - áll a konferencia körlevelében.  

A Szombathelyi Egyházmegyében a Zala megyei Tófejen - az egyházmegye egyetlen Szent Családról elnevezett  templomában - nyitotta meg karácsony másnapján a Család évét dr. Veres András megyés püspök. A templomot zsúfolásig megtöltötték a hívek, akik elé a püspök Szűz Máriát és Szent Józsefet állította példaként. Arról is beszélt, hogy az új kormánnyal új családpolitika kezdődött Magyarországon.

- Nem a celebeknek, nem a szingliknek a korszaka következik, hanem azoké, akik mernek őszintén, szeretetben elköteleződve egymásnak odaadni életüket - hangsúlyozta a megyés püspök.

A Szombathelyi Egyházmegyében gazdag programsorozat kapcsolódik majd az évhez. Ezek között szerepelnek vetélkedők, családi találkozók is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!