Felavatták a megújult ikervári iskolát

Kétszázmillió forintos beruházás elkészültét ünnepelték szombaton Ikerváron, amikor felavatták a megújult, minden tekintetben korszerű általános iskolát.

Ölbei Lívia

Pásti József, az Ikervári ÁMK igazgatója mindenekelőtt elmondta, hogy az általános művelődési központ létrehozása óta eltelt öt évben a kistérségben összesen több mint negyedmilliárd forintot sikerült tartalmi és infrastrukturális fejlesztésekre fordítaniuk; nemcsak Ikerváron, hanem Sótonyban, Pecölben és Csényén is.

A legjelentősebb ezek közül természetesen az általános művelődési központ részeként működő Zichy Antónia Általános Iskola felújítása, amelyet egy 178 milliós pályázati projekt tett lehetővé. Az ikervári önkormányzat 21 millió forintos önrésszel járult hozzá az infrastrukturális és eszköz-fejlesztés sikeréhez.

Az eredmény: egy olyan iskola, amely minden tekintetben (eszközeiben, felszereltségében, küllemében) megfelel a 21. század kihívásainak.  Megújult egyebek mellett az épület elektromos rendszere, szigetelése, fűtési rendszere; több szaktantermet alakítottak ki. Megnövekedett a melegítőkonyha és az étkező kapacitása, most már  két turnusban étkezhetnek a gyerekek. Az iskola egészét érinti a fogyatékkal élők biztonságos közlekedési feltételeinek megteremtése; az udvar és az összekötő utak korszerűsítése a sportolási lehetőségek bővítése, játszótér kialakítása. Pásti József hangsúlyozta: a tudásalapú, információs társadalom megteremtése során nem lehet eléggé kiemelni az oktatás minőségének, körülményeinek szerepét. 

Az ÁMK igazgatója a szombat délelőtti ünnepségen köszönetet mondott a korábbi polgármesternek, Szabó Bélának; az új testületet irányító Fehér Ferencnek és mindenkinek, aki hozzájárult a pályázat sikeréhez.

Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő személyesen gratulált a megújult iskolához, V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár pedig azzal vágta át az ünnepségen a szalagot, hogy Ikervár ezen a karácsonyon magát a jövőt kapta ajándékba. A megújult intézményt Haller László plébános áldotta meg. 

A sportcsarnokban megrendezett  ünnepségen fölléptek a művelődési ház  és az iskola csoportjai: a közönség láthatott country- és modern táncot, természetesen  a Zichy Antónia Általános Iskola kórusa is színre lépett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!