Iskolai tanárként kapott fizetést Mexikó egyik legvéresebb drogkartelljének vezetője

Tanárok idei bérlistáján szerepelt az egyik legvéresebb mexikói drogkartell egyik feltételezett vezetője - közölte szerdán a latin-amerikai ország oktatási minisztériuma.

MTI

A tárca által közzétett hivatalos iratok szerint a "Prof" alvilági néven ismert Servando Gómez Martínez mintegy 4150 dollárt keresett az idei év első felében. A bűnöző hivatalosan egy Michoacán állambeli kisváros iskolájának volt a tanára, miközben a mexikói hatóságok halálra keresték, és 2,4 millió dollár vérdíjat tűztek ki a fejére.
   
Gómez személyi azonosító száma a minisztérium honlapján egyezik azzal a számmal, amely a feltételezett kábítószer-kereskedők nevét tartalmazó listán szerepel.
   
Servando Gómez a hírhedt La Família bűnbandának egyik vezetője Michoacánban, ahol Felipe Calderón elnök négy évvel ezelőtt a hadsereg irányításával hajtóvadászatot indított a drogkereskedők ellen. Gomez feltehetően a La Família propagandakampányát irányította, amely Robin Hood-szerű lázadóként próbáltak bemutatni a drogcsempészeket, akik oltalmazzák a helybélieket más állambeli drogfutárok benyomulásától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!