Jeges mulatság fakutyával, mesével

Fakutyán csúszva mondtak mesét korcsolyázó társaiknak a Gothard Jenő Általános Iskola diákjai szombaton délelőtt a műjégpályán. A jeges mulatság vasárnap folytatódik.

Nagy Ildikó

A hóesés miatt már szombatra virradó éjszaka megkezdődött a műszak a szombathelyi műjégpályán, hogy reggel tükörsima pálya fogadja a korcsolyázókat. És bár a havazásnak köszönhetően voltak, akik a szánkópályát választották a műjégpálya helyett, a délelőttre meghirdetett jeges mulatságra is sokan kilátogattak.

Varga Jenő szervező ismét kitalált valamit: a Szabadidősport Szövetség motorja ezúttal fakutyázásra, ügyességi versenyre invitálta a korcsolyázókat. Az iskolai székekből eszkábált szóló, iker, illetve tandem fakutyát bárki kipróbálhatta, közben pedig mesét is hallgathatott.  

Oláh Eszter, Bejczi Borbála, Dallos Kristóf és Rahman Martin, a Gothárd Jenő Általános Iskola alsó tagozatos diákjai – ugyancsak fakutyán ülve – meséltek társaiknak. A jeges buli ügyességi versennyel folytatódott.

Kisőrsi Ferenc, a műjégpályát üzemeltető cég létesítményvezetője elmondta: mindent megtesznek annak érdekében, hogy a korcsolyapálya látogatói jól érezzék magukat. Szombaton és vasárnap délelőtt főleg a szüleikkel érkező kisebb gyermekek vannak a pályán, ezért is fogadták örömmel Varga Jenő mesélős-fakutyázós ötletét. A késő délutáni, kora esti órák azonban a 12-16 éveseké, őket elsősorban jó zeneszámokkal „kényeztetik” a műjégpálya üzemeltetői.

A stúdióban sorakozó cédék arról árulkodnak, hogy szinte minden zenei stílus kedvelőjét igyekeznek kiszolgálni: a külföldi sztárok közül Lady Gaga, Shakira, Rihanna számaira lehet siklani, a hazai zenekarok közül a Quimby, a Vad Fruttik, a 30Y, a Kispál és a Borz szerepel a kínálatban.

A szombathelyi műjégpályára ma is érdemes lesz kilátogatni: Varga Jenő programszervező ma elsősorban a hétpróbás sportrajongókat várja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!