Karácsonyi giccsdömping a tengeren túlról

Amerika az álmok országa. Kolbászból van a kerítés, és a bárányfelhők a földet súrolják. A giccs pedig csak úgy zúdul rá a jó érzésű emberre - főleg így, Karácsony előtt.

Turbók Orsi

A Karácsony - mint azt mindeni tudja - a szeretet és a család ünnepe világszerte. Ilyenkor annak örülünk, hogy együtt vagyunk, s csendesen, családi körben ünnepeljük Jézus valamikori világra jöttét.

Amerikában persze ebből az ünnepből is versenyhelyzetet gerjesztettek. Taplig égősorban álló házak, előttük kivilágított szarvasok, zenélő Mikulások. Mi ez, ha nem giccsparádé?!

Az emberek árgus szemekkel leskelődnek a szomszédaik után, mindössze azért, hogy lépést tartsanak a díszek mennyiségében, az égők számában, vagy a szarvasok méretében.

Természetesen ezt a villogást holmi ajtó nem tarthatja vissza: beszivárog a lakásokba is. Csendben, észrevétlenül árasztja el a legintimebb élettereket is, nincs visszaút. Szerencsére kis hazánkat még nem kapta el ilyen mértékben ez az akut stílustalansággal járó "betegség", ám sajnos nyomokban már egy ideje nálunk is jelen van.

A Karácsony nem a fényektől és a díszektől lesz az, ami. Az ünnepek alatt ne a versenyszellem hajtson bennünket, s a rengeteg villódzó fény helyett csillogjon inkább az örömtől az emberek szeme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!