Kegyetlen hideg volt szombaton éjjel

Nem dőlt meg a mínusz 24 fokos hidegrekord, de közel volt a csúcsbeállítás: Kaposváron -22, Sármelléken -21 Celsiust mértek szombaton éjszaka. Pornóapátiban mínusz 19 fok volt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nagykanizsán mínusz 20 fok volt éjjel, a meteorológiai szolgálat kaposvári automatája mínusz 22 fokot mért, Sármelléken éjjel 21 fokos fagy volt, de még vasárnap reggel is mínusz 20 fokot mértek, derül ki az idokep.hu adataiból. Megyénkben Pornóapátiban mínusz 19,1 Celsiust regisztráltak.

A köpönyeg.hu szerint vasárnap reggel mínusz 18 és mínusz 8 fok közé süllyedhet a hőmérséklet, és nappal is fagyos időre számíthatunk. Néhol sűrű, zúzmarás ködfoltok képződhetnek, amik egy része napközben is megmaradhat. Az ország nagy részén egyébként változóan felhős lesz az ég, kisebb hószállingózás előfordulhat. A déli szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik, ezért a Dunántúlon és a déli országrészben többfelé várható hófúvás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!