Késsel támadtak az ózdi rendőrökre

Késsel támadtak rendőrökre Ózdon, a járőröket családi vitához riasztották, ám a hozzátartozók nekik rontottak.

MTI

A négy támadót a hatóságok őrizetbe vették, ellenük csoportosan, felfegyverkezve elkövetett hivatalos személlyel szembeni erőszak gyanúja miatt kezdeményeztek eljárást.

Gaskó Bertalan, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek pénteken elmondta, hogy előző nap délelőtt egy helybéli nő segélyhívására, családi indíttatású vitához riasztották a rendőrséget, az ózdi rendőrkapitányság két szolgálatban lévő járőre ment a helyszínre.

A rendőröket előbb a nő férjének testvére vonta kérdőre, mondván milyen jogon keresik bátyját, majd a férj és további két hozzátartozó is agresszívan lépett fel, rátámadt az intézkedő rendőrökre. "Az elkövetők előbb verbálisan, majd puszta kézzel, később már kést ragadva rontottak a járőrökre" - ismertette Gaskó Bertalan.

A rendőrök erősítést kértek, miközben az elkövetőkkel szemben könnygázt alkalmaztak. A támadók ellenállása végül csak annak hatására tört meg, hogy a járőrök - a késes támadó megfékezésére - csőre töltötték szolgálati fegyverüket.

A járőrökre agresszíven rátámadó három - 35-43 év közötti - férfit, valamint a 76 éves idős nőt - ügyészi döntés alapján - a rendőrség őrizetbe vette, velük szemben csoportosan, felfegyverkezve elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást kezdeményezett a Miskolci Nyomozó Ügyészségen.

Gaskó Bertalan megjegyezte: a büntető törvénykönyv tavaly augusztusban hatályba lépett szigorító rendelkezései szerint 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, ha a hivatalos személy elleni erőszakot intézkedést végrehajtó rendőr vagy pénzügyőr sérelmére követik el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!