Magyarországra érkezett Joulupukki, a finn Mikulás

A lappföldi Mikulás ismét Magyarországra érkezett, mosolyt csalva ezzel az őt fogadó a lőrinci óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegeinek arcára.

MTI

A Rovaniemi városából érkező lappföldi Mikulás a Malév fedélzetén repült Magyarországra, hogy számos helyszínen hallgassa meg és teljesítse a gyerekek kívánságait.

A Mikulást egyebek mellett Harriet Lonka (a Finnagora finn kulturális és tudományos központ kulturális attaséja), a lőrinci óvodások és a Csodalámpa Alapítvány kis betegei fogadták a reptéren. A gyerekek az Airport Hotel Budapestben vehették át ajándékaikat a nagyszakállútól a Malév és partnerei - az Airport Shuttle Minibusz, a Mondial Biztosító és a Le Meridien Hotel - jóvoltából.

A gyerekek versekkel, dalokkal, színes rajzokkal köszönték meg Joulupukki ajándékait - közölte a Malév Zrt. az MTI-vel.

A őszhajú apó magyarországi programjában számos állomás szerepel: a többi között találkozhatnak vele Veszprém és Ajka lakói, a vörösiszap-károsult területeken élő gyerekek, de ellátogat több gyerekkórházba, a Vakok Intézetébe és a Mikulásgyárba is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!