Sarm-es-Sejk: hajtóvadászat a gyilkos cápa után

Befogtak egy cápát a Vörös-tengeren, amely feltehetően emberekre támadt a Sarm-es-Sejk népszerű egyiptomi üdülőhely közelében, de egy másik ragadozó után még folyik a kutatás.

MTI/OS

Mohammed Sousha, a dél-sínai régió kormányzója közölte csütörtökön, hogy amerikai és egyiptomi szakértők befogtak egy makó cápát, s a harapásnyomok előzetes vizsgálataiból, illetve turisták által elmondottakból arra lehet következtetni, hogy ez a ragadozó támadt rá két turistára a múlt héten. Ugyanakkor kutatnak még egy óceáni fehérfoltú cápa után is, amely ugyancsak fürdőzőket - két orosz és egy német turistát - támadt meg, legalábbis ezt feltételezik.
   
Egy amerikai szakértői csoport is segít az egyiptomiaknak kivizsgálni a népszerű egyiptomi üdülőparadicsomnál történt szokatlan cápatámadásokat.

A múlt keddi és szerdai cápatámadásokban három orosz és egy ukrán turista sérült meg súlyosan. A veszélyes ragadozókat a hatóságok közlése szerint befogták, így szombaton a város polgármestere bejelentette, hogy a fürdés újra biztonságos, az úszási tilalmat feloldották. Vasárnap azonban a cápák újra támadtak, és ezúttal halálos áldozatot szedtek: egy hetvenéves német nőt téptek szét a strandolók szeme láttára, mindössze kőhajításnyira a parttól. Újra fürdési tilalmat léptettek életbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!