Az elmúlt évek legnagyobb lopása az egyetemen

Mintegy kétmillió forint értékben tűntek el elektronikai eszközök a Savaria Egyetemi Központ raktárából. A tolvajok éjjel jártak az intézményben, s laptopokat, asztali számítógépeket vittek el.

Bajdó Bettina

Péntek reggel jelentették, hogy az éjjel betörtek az egyik szombathelyi iskolába. A rendőrségi jelentés szerint a tettes valószínűleg lopott kulccsal ment be, majd a második emeleten lévő  tanszéki irodák ajtajait kifeszítette, s laptopokat, projektorokat, asztali számítógépeket vitt el mintegy kétmillió forint értékben.

Kiderült, hogy a lopás a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjában történt.

Dr. Czetter Ibolya, az egyetem elnökhelyettese elmondta, hogy csütörtök éjjel a pályázati pénzen nyert eszközöket vitte el az ismeretlen tolvaj az intézményből.

- Értetlenül állunk az eset előtt - hangsúlyozta az elnökhelyettes, nagy veszteség ez az intézménynek. Elég nehéz a mai világban bármilyen elektronikai eszközökhöz pénzt előteremteni, ezért nagyon örültünk, amikor egy sikeres pályázatnak köszönhetően új gépeket tudtunk vásárolni. Nekünk nagyon fontos, hogy a tanulóink a legjobb eszközök segítségével sajátíthassák el a tudást az egyetemen. Éppen egy nappal korábban érkeztek meg az új gépek az intézménybe, s gondosan el is zártuk ezeket a raktárba. Ám még aznap éjjel elvitték az eszközöket. A tettes a rácsot törte fel, s befeszítette az ajtót is.

- A rendőrség ismeretlen tette ellen indított nyomozást, ám többek fejében is megfordult az a gondolat, hogy a tolvajok tudták, aznap éjjel nagy érték lesz a raktáron. Az elnökhelyettes szerint nehéz lesz előkeríteni a tolvajt, s az sem biztos, hogy kiderül, volt-e a betörőknek belső informátoruk.

Dr. Czetter Ibolya hozzátette, hogy az egyetemen az elmúlt években ez volt a legnagyobb értékű lopás.

Évente többször előfordul, hogy tolvajok járnak a felsőoktatási intézményekben. Általában a tanszéki irodákat törik fel, s egy-egy asztali számítógépet vagy laptoot visznek el. Ez is nagy veszteség az intézménynek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!