Bölcsőde nyílik Táplánszentkereszten

Húsz kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsőde építését kezdi meg a napokban a helyi önkormányzat Táplánszentkereszten. Egy funkcióját vesztett szolgálati lakást alakítanak át.mti

Tersztyánszky Krisztina

A bölcsőde létesítését a szülők megkeresése, illetve előzetes igényfelmérések alapján határozta el a képviselő-testület. A gyermekintézmény létrejöttéig, átmeneti jelleggel 2010. áprilisától családi napközit működtetnek, ahol hét bölcsődés korú gyermek elhelyezésére van mód. Ezt az ideiglenes lehetőséget helyi és szombathelyi gyermekek is igénybe veszik.

Az önkormányzat 2009. novemberében nyújtott be pályázatot bölcsőde építésre. A 83 és fél millió forintos beruházást több mint 75 millióval támogatja a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program. A létesítményt a használaton kívüli igazgatói szolgálati lakás felújításával és bővítésével alakítják ki. Az építkezés a napokban kezdődik és várhatóan  július 31-ig befejeződik. Az intézmény szeptember elsején nyílik.
 
A létrejövő modern, kétcsoportos bölcsődében több mint húsz kisgyermek elhelyezésére lesz lehetőség. A beiratkozás már tavasszal megkezdődik. Családi Anita jegyző elmondta, hogy a gyermekintézménybe a környékbeli községekből és a szombathelyi peremkerületekből is fogadnak gyermekeket.

Ezek is érdekelhetik