Czapkó Antal: Szombathely a gyerekneveléshez is ideális hely

Volt Lopahin a Cseresznyéskertben, Ficsur a Liliomban Szombathelyen, az Új színházban az Ahogy tetszikben vendégeskedett, tavaly nyáron forgatott három filmet, ám Az ember tragédiájából ő sem maradhat ki. Imád játszani: legyen szó színpadról, filmről, sószobáról vagy játszótérről. Czapkó Antal színész és apuka volt a Színházszerda és Orosz Róbert vendége.

Nagy Ildikó

Két remek színész és két remek apuka ült a Cafe Frei pódiumán szerda este: az éppen náthás Czapkó Antalt Orosz Róbert faggatta. - Nem sokat láttunk Szombathelyen mostanában - kezdte a beszélgetést Orosz Róbert. És tényleg: Czapkó Tóni hiányzott az elmúlt fél év szombathelyi leltárából. Tegyük hozzá, igazoltan: az Új Színházban a Rudolf Péter rendezésében újra színpadra vitt Ahogy tetszikben játszott vendégként, és három filmben is szerepelt.

A filmes munkák egyikét - az Üvegtigris harmadik részét - már láthattuk a moziban, és elkészült egy internetes bűnőzőkről szóló televíziós sorozat jó pár része is, amelyben Tóni  végre  jó fiút, egy kommandóst játszik. A bunyó amúgy - eddig legalábbis úgy tűnik  - végigkíséri a pályán: az egyik legemlékezetesebb színpadi húzása az volt, amikor az Ahogy tetszik bemutatóján úgy fejberúgta Huszár Zsoltot, hogy az pár pillanatig a földön maradt, és a vére is eleredt. A kritikusok az előadás végén meg is jegyezték: a művér egy kicsit sok volt... Amúgy Czapkó Antal Szombathelyen Szalai Sándornál gyakorolja az ökölvívást, és tavaly egy boksz gálán az egykori nehézsúlyú bajnokkal, Alvics Gyulával is megmérkőzött.

Természetesen a legemlékezetesebb filmes alakítások is szóba kerültek a beszélgetés során. Így a Csak szex és más semmi török kifőzdés fiúja, Ali is, akinek a felemlegetésével gyanítom  ki lehetne kergetni a világból Tónit. A Szabadság, szerelem forgatásáról is hallhattunk érdekes kulisszatitkokat, például, hogy volt jónéhány jelenet, amelyekben Csányi Sándort és Fenyő Ivánt bizony zsámolyra kellett állítani...

És hogy mikor döntötte el a kis Tóni, hogy színész lesz? Állítólag már az általános iskola első osztályában a szilveszteri műsorokon és a Szeszélyes évszakokon szocializálódva hajtogatta, hogy ő bizony kabaréjos szeretne lenni. A szolnoki gimnázium drámai tagozatáról második nekifutásra vették fel a színművészetire, ahol többek között a szintén szolnoki és szintén Szombathelyre szerződött Csonka Szilvia is az osztálytársa volt.

A bunyós, kabaréjos színész többször is dalra fakadt az est folyamán  a zenei kíséretet Unger Tünde, Szabó Róbert Endre és Takács Dániel prezentálta, aztán a beszélgetés második felében Czapkó apukával is megismerkedhetett a közönség.

Sokan meglepődtek - még Orosz Robi is - hogy Czapkó Lotti, aki Szombathelyen született, bizony már két éves lesz februárban. - Imádok vele lenni. Jó vele játszótérre járni, sóbarlangban sóhomokozni, vagy színházak gazdasági osztályán pénzről tárgyalni - mondta a büszke apuka, aki  bár munkái mostanában a fővároshoz kötötték  szeretné, ha Lotti Szombathelyen lenne óvodás.

- Szombathely nagyon jó újrakezdő hely. Hálás vagyok, hogy itt lehettem a színház születésénél, és a lányom is itt született meg. Ez a város a gyerekneveléshez is ideális hely - hallhattuk a nagy vallomást Czapkó Antaltól.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!